Основні критерії вибору будівельної компанії

Правильний вибір будівельної компанії стає ключовим питанням, коли необхідно визначитися з підрядником, на плечі якого ляже будівництво великого бізнес об'єкта, чи житлового комплексу. Складність ситуації зазвичай обумовлюється не малою кількістю пропозицій, а внутрішньою боротьбою, коли хочеться найкращого, але - бажано, дешевше.

На жаль, рекламне гасло «недорого і якісно» не має нічого спільного з життєвими реаліями, а підприємець, який повірив порожнім обіцянкам, зазвичай платить двічі.

Однак існують організації, зокрема проектно-будівельна компанія РОМБ, про яку детальніше можна дізнатися на сайті www.romb.company, які роблять свою роботу настільки якісно, ​​що задоволені замовники, озираючись на загальну вартість проекту, розуміють - підрядник міг би запросити суму вдвічі більше, але робити цього не став! А це значить, що така фірма стане надійним партнером в подальшому, і ваша співпраця буде взаємовигідною.

Так як же вибрати будівельну компанію, щоб не шкодувати про власну поспішність?

5 ознак надійної будівельної компанії

Існує п'ять об'єктивних ознак будівельної компанії, що характеризують її як професійного виконавця і надійного партнера:

Історія і стратегія розвитку

Історія розвитку і вік компанії можуть багато розповісти про рівень відповідальності і професійності конкретної будівельної фірми. Організації, які не виконують взятих на себе зобов'язань або невідповідні заявленим критеріям, рідко переживають перший рік існування. Однак, якщо вік підприємства перевищує хоча б 3 роки (особливо, якщо перші роки існування припали на економічний чи політичний криза), свідчить про її компетентності і професійному рівні задіяних кадрів.

Не менш важливим аспектом стає і стратегія розвитку компанії, яка свідчить про можливість довгострокового співробітництва. Погодьтеся, що довіряти будівництво торгового центру підряднику, який не може чітко уявити власне майбутнє, але клятвено обіцяє курирувати проект - нерозумно.

Досвід і компетенція

Досвід роботи підрядної організації буває як позитивний, так і негативний. Позитивний досвід роботи завжди виражається в кількості повноцінно завершених проектів, коли підрядник на 100% виконав взяті на себе зобов'язання. Зазвичай інформацію про такі проекти можна знайти не тільки в портфоліо виконавця, а й в різних ЗМІ, адже відкриття великих комерційних об'єктів рідко проходить безслідно.

Шлях, пройдений будівельниками від проектування об'єкта до його здачі в експлуатацію, говорить про компетентність і максимальний рівень співпраці з проектними організаціями. Звичайно, ідеальний варіант для співпраці - проектно-будівельна компанія, яка візьме на себе всі зобов'язання з проектування і втілення в життя необхідного будівлі. Подібний симбіоз значно прискорює процес спорудження будівлі, що важливо в століття вічну нестачу часу.

Рекомендації

Не варто плутати рекомендаційний лист і відгук невідомого дядька в сумнівному інтернет-виданні. Рекомендаційний лист є письмова подяка, висловлена від імені компанії-замовника, з підписом і печаткою її директора. Щоб заслужити подібний лист від організації зі світовим або хоча б загальнодержавним ім'ям - потрібно дуже постаратися. Тому будівельній компанії, що має власний портфель з рекомендаціями від імені великих замовників, можна довірити проектування і зведення будь-якого комерційного об'єкту - все буде виконано згідно з договором і точно в обумовлені терміни.

Гарантії

Вагомим доказом надійності обраної компанії стають гарантійні зобов'язання, умови яких прописуються при складанні договору. Однак історії сучасного бізнесу відомо безліч випадків, коли умови договору злісно порушувалися недобросовісним виконавцем.

Що ж тоді може послужити аргументом сумлінності? Першим і найбільш вагомим аргументом в такому питанні стане банківська гарантія повернення авансового платежу. Отримати відшкодування авансу замовник зможе, якщо будівельна фірма не виконує взяті на себе зобов'язання в повному обсязі. А вказати такий важливий пункт в договорі підряду ризикне тільки та організація, яка на 100% впевнена в своїх силах і готова відповідати за кожним зробленому кроці.

Супровід об'єкта

Будівельна компанія, яка гарантує високу якість послуг, обов'язково намагається тримати в полі зору кожен збудований об'єкт і офіційно зобов'язується протягом декількох років супроводжувати будівництво.

Погодьтеся, що будувати бізнес і взагалі говорити про нормальні ділові відносини неможливо, якщо потенційний партнер свідомо готовий умити руки по завершенню роботи. Тому якщо шукаєте будівельну фірму, яка зможе стати повноцінним помічником і опорою для розвитку вашого власного бізнесу - вибирайте тих, хто готовий супроводжувати об'єкт по завершенню всіх етапів будівництва.

Висновки

Пошук надійної будівельної компанії, здатної стати сильним трампліном для розвитку вашого бізнесу - справа непроста. Звичайно, кожен підприємець у виборі буде спиратися, перш за все, на власний досвід та інтуїцію. Однак якщо при виборі кандидата ви спробуєте спертися на наведені в цій статті позитивні ознаки надійної компанії, то шанси зв'язатися з некомпетентним підрядником знизяться фактично до нуля.