Як отримати грецьке громадянство і які його переваги

В Греції є широкі можливості для поліпшення свого добробуту. Ця держава має розвинену економіку і відрізняється досить високим рівнем життя. Греція включена до Євросоюзу, її уряд підписав Шенгенський договір, тому будь-який грек є громадянином ЄС і може спокійно перетинати кордони.

Шлях до громадянства Греції не легкий, на нього буде потрібно певний час, але всі зусилля варті того, щоб стати грецьким громадянином. По посиланню here ви дізнаєтесь про компанію Migronis, де вам допоможуть оформити подвійне громадянство.

Всі питання, що стосуються отримання грецького громадянства, регламентуються законодавчою базою країни. Статус грецького громадянина повинен відповідати тим вимогам, які прописані в законах країни. 

Переваги грецького громадянства

Грецький паспорт дозволяє проживати в будь-якій країні ЄС і користуватися різними привілеями. Рівень проживання в Греції набагато вище, ніж в Україні та інших країнах пострадянського простору. Ціни на промислові та продовольчі товари в країні є прийнятними для населення, а зарплати і пенсії гідними. Високий рівень економіки ЄС забезпечує безбідне життя і гідну оплату праці в Греції.

Основні переваги грецького громадянства:

  • великий ринок праці ЄС;
  • отримання якісної освіти;
  • високий рівень медичного обслуговування;
  • безвізове переміщення та проживання в країнах ЄС.

Можна отримати грецьке громадянство, і за спрощеною процедурою отримати друге громадянство держави ЄС. Для отримання грецького паспорта не потрібні знання мови, культурних традицій і законів Греції, на відміну від інших європейських країн. Основним документом передбачається свобода переміщення по 120 країнам ЄС. Грецький громадянин може працевлаштуватися в будь-якій країні Євросоюзу.

Постійне життя в Греції дає багато переваг звичайним громадянам країни. Тут можна проводити час на островах, працювати і відпочивати з великим задоволенням. Грецьке громадянство автоматично відкриває двері всіх європейських країн.

Хто може отримати грецький паспорт

Якщо у претендента є родинні зв'язки з громадянами Греції, отримання громадянства не стане проблемою. Заявник може перебувати в родинних зв'язках дуже близьких або, навпаки, далеких. Для етнічних греків існує програма пільгової процедури отримання громадянства.

Отримати грецький паспорт можуть діти від 18 років, які народилися в шлюбі з громадянином Греції. Дитина громадянина Греції автоматично отримує грецьке громадянство за фактом свого народження. Громадянство автоматично передається також усиновленій дитині, якщо її всиновили греки.

Якщо діти народжені поза шлюбом, але один з батьків грек або гречанка, то вони також отримують грецьке громадянство при визнанні батьківства. Коли дитині вже виповнилося 18 років, то громадянство може бути оформлено при подачі заяви батька до відповідної установи. Іноземці старше 18 років можуть отримати громадянство в порядку натуралізації.

Заява за такою програмою подається до Міністерства Внутрішніх Справ. При бажанні натурализоваться подається декларація іноземця. Якщо іноземець проживає за кордоном, декларація оформляється в присутності грецького консула. Подавати заяву в грецьке консульство можуть особи, які досягли 18 років.

Існує кілька варіантів отримання грецького громадянства:

  • при вступі в шлюб з громадянином Греції, причому термін шлюбних відносин повинен становити не менше 3-х років;
  • при натуралізації;
  • після отримання статусу біженця;
  • при оформленні опікунства грецькими громадянами;
  • за народженням;
  • за особливі заслуги при істотному внесок в розвиток держави.

Грецьким громадянином може стати та людина, яка народилася в грецькій родині, що проживає за кордоном. Також на громадянство можуть претендувати ті люди, які працювали і навчалися в країні 12 років. Претенденти на грецький паспорт не повинні мати судимості і повинні підтвердити і довести свою фінансову спроможність. 

Етнічні греки можуть отримати громадянство за умови пред'явлення доказів свого походження. В такому випадку в пакеті документів додаються відповідні документи. Оформити громадянство можуть особи з етнічним корінням, якщо підуть служити до грецької армії або військову академію. Етнічний грек, що надійшов на армійську службу в Греції, автоматично стає громадянином Греції. Також грецьке громадянство отримують ченці, які проживають в монастирі на горі Афон.

Пройти прискорену натуралізацію можна, якщо придбати в Греції нерухомість на суму понад 250 тисяч євро. Такий закон став діяти в останні роки. Інвестиції в грецьку економіку і внесок в розвиток держави є особливим підставою для пільгового отримання громадянства за спрощеною схемою.