Найнеобхідніші аксесуари для велосипеда

Не думайте, що після покупки велосипеда Вам залишиться тільки крутити педалі і насолоджуватися дорогою! Велосипед вимагає додаткових фінансових вкладень - придбання аксесуарів.

Придбання аксесуарів залежить від ваших потреб і області застосування велосипеда. Звичайно, запити і переваги у всіх різні, але пам'ятайте, що не варто завішувати велосипед, як новорічну ялинку. Це і зайві витрати, і зайва вага, і повна відсутність гарантії, що з Вашого надійно пристебнутого біля магазину велосипеда не знімуть всю цю дорогу амуніцію, поки Ви стоїте в черзі. Встановлюйте на велосипед не найкрасивіше і вигадливе, а найнеобхідніше і найпрактичніше, і саме в інтернет-магазині https://velolavka.com.ua ви зможете придбати всі потрібні велоаксесуари для комфортної і безпечної їзди.

Для велосипеда існує величезна кількість додаткових дрібниць, які можна розділити на власне аксесуари, інструмент, одяг і захист. І вибір аксесуарів, безумовно, залежить від того обраного велосипеда і стилю катання, але існують аксесуари, які необхідні практично до будь-якого велосипеда.

Крила або щитки

Найчастіше ми в повсякденному житті використовуємо однопідвіси або хардтейли, вони ж «гірські» велосипеди, просто тому, що у нас нерівні дороги, часто виїжджаємо на пересічену місцевість і т.д. У стоковій комплектації вони не обладнані щитками, при екстремальній їзді по складно-пересіченій місцевості вони будуть тільки заважати. Але їх обов'язково варто встановити, якщо Ви не хочете бути повністю в бруді від найменшого дощику, під який можна потрапити навіть випадково.

При виборі крил для велосипеда потрібно звернути увагу на можливі способи кріплення їх до рами, чи відповідають кріплення на велосипеді і крилах, чи не заважають вони, чи не торкаються тросів перемикачів, чи закривають протектор по ширині. Слід пам'ятати, що якщо велосипед обладнаний дисковими гальмами , то бризковики будуть без фіксації на вісь або біля осі, краще вибрати пластикові крила для рам mtb. Бажано, щоб пластик, з якого зроблені крила, був м'яким і не крихким, після деформації приймав колишню форму. Такі крила на велосипеді прослужать максимально довго, не будуть іржавіти і гриміти від вібрації вчасно їзди.

Підніжка

Так само часто відсутня на велосипедах, часто навіть відсутні кріплення під неї. Вона дуже корисна в місті і за містом, так як часто під час зупинки велосипед просто ні до чого притулити, він падає, дряпається.

Найпростіший тип підніжок - центральні, які кріпляться до спеціальної пластиніиміж пір'ям вилки, акуратно прибираються під перо і відмінно тримають велосипед. На більш складних рамах зазвичай відсутня ця центральна пластина за кареткою, тому оптимальним варіантом буде придбати підніжку на перо. Вони дорожчі, ніж центральні, так як мають більш складну конструкцію. Часто підніжки бувають телескопічні, регульовані по висоті. Виконано можуть бути з різних сплавів. Бувають ще підніжки, які кріпляться на задню вісь. Їх не рекомендується використовувати на алюмінієві рами, і звичайно, якщо втулка під ексцентрик.

Освітлення

Всі велосипеди комплектуються стандартним набором відбивачів: 2 жовтих на колеса, білий наперед, червоний назад. Для автомобілістів їх видно тільки з близької відстані, для більшої безпеки велосипедиста, краще позначити себе на дорозі яскравіше.

Загальновідомий факт, що миготливе світло швидше приверне до себе увагу в межах міста, де багато різних джерел світла, які працюють в одному режимі. На безпеці економити не варто, тому, як мінімум задня мигалка червоного кольору повинна бути на кожному велосипеді.

Для тих велосипедистів, які постійно їздять на велосипеді, необхідно також гарне переднє освітлення. Вибір передніх ліхтарів величезний, з різними світловими елементами, типом живлення і т.д.

Велонасос

Одним з дуже корисних в дорозі аксесуарів може виявитися компактний насос. Найчастіше всі переносні насоси є телескопічними, не мають шлангів, а одягаються прямо на ніпель, що дозволяє максимально зберегти в камері все накачане повітря.

Велонасоси мають стандартне кріплення на раму, їх можна ставити разом з флягодержателями на одні болти. Відрізняються вони в основному матеріалом корпусу, матеріалом штока (можуть бути з алюмінієвого сплаву або пластика), деякі мають манометри. 

При виборі насоса для велосипеда, не забудьте перевірити, на який тип ниппеля він підходить. Часто в дорозі колесо здувається не просто так, тому однією підкачкою ви не обійдетеся. Разом з насосом у Вас повинна бути запасна камера або набір для ремонту камер.

Мультитул

Навіть на добре перевіреному заздалегідь велосипеді Ви будете відчувати себе спокійніше, якщо у Вас буде з собою мінімальний набір інструментів для дрібного ремонту в дорозі. Зараз в основному на велосипедах використовуються шестигранники, тому в більшості випадків Вам буде достатньо мати велосипедний мультитул, в який входять найпоширеніші шестигранники (4,5,6), викрутки і можуть зустрічатися додаткові елементи (бортувальна лопатка, витримка ланцюга, спіцний ключ). Це зручний і компактний аксесуар, який виручить в непередбаченій ситуації.