Оверлок, його функції, призначення та відміна від швейної машини

Існує думка, що будь-яка швейна машина може без проблем виконувати всі необхідні для пошиття одягу операції. Тому купувати ніякого додаткового обладнання не потрібно.

Це може бути актуально тільки, якщо ви шиєте епізодично, і тільки для себе. Однак, якщо ви працюєте під замовлення, варто задуматися про покупку оверлока. Він потрібен для обробки швів.

Безумовно, на сьогоднішній день, кожна швейна машинка оснащується власним оверлоком. Однак він буде здійснювати обробку шва дуже повільно. Цю операцію можна буде здійснювати тільки на щільних і важких тканинах. Для роботи з легким трикотажем або шовком потрібен якісний оверлок.

У чому відмінність оверлока

Швейні машини розраховані на сточування тканин по прямій. Звичайно, сучасні моделі мають додаткові функції, однак якість їх реалізації середня. Тому якщо ви хочете, щоб воно було дійсно високим, вам необхідно спеціальне обладнання - оверлок, а вот де його можна придбати.

Цей прилад може бути: 2-нитковим; 3-нитковим; 4-нитковим. Якщо вас цікавить домашній варіант обладнання, то вам досить мати перший або другий варіант. Вони також підійдуть для роботи маленького ательє.

Але якщо мова йде про велику майстерні, потрібно використовувати 4-нитковий оверлок. Він працює набагато краще. Така техніка здатна виконати величезний обсяг роботи за обмежений час.

Основні функції оверлока

Головне завдання цього обладнання полягає в:

  • вирівнюванню тканини шляхом обрізання її країв;
  • створенні гарних і рівних швів;
  • обточування тканини і виконання роликового шва.

Завдання закріплення краю оверлок здійснює за допомогою зиґзаґоподібного шва. Його створення можливо завдяки диференціальній подачі текстилю. У звичайних простих швейних машинках немає такої функції. В результаті з'являються вироби з міцними краями, що не піддаються розриву. Ця технологія дуже актуальна для виробництва дитячий речей або постільної білизни. Її застосування істота збільшує термін служби вироблених речей.

Якщо у вас власне ательє або ви просто великий любитель шиття, вам потрібно обов'язково придбати оверлок. З його допомогою ви зможете досягти неймовірно високих результатів у своїй роботі. Цей прилад збільшить якість вироблених вами виробів на новий рівень. Використовувати цю техніку дуже просто. Кожен зможе освоїти її.