Важливість охоронної сигналізації

Будь-який об'єкт з матеріальними цінностями потребує охорони. При цьому не має значення розмір активів - це може бути як невеликий офіс, так і великий склад з дорогою технікою. Людський фактор завжди грає свою роль, і навіть професійна охорона не може гарантувати абсолютного захисту.

В даний час успішно впроваджуються електронні системи охорони та захисту об'єктів. До однієї з них відноситься охоронна сигналізація. У загальному вигляді вона являє собою кілька датчиків різного типу, об'єднаних в одну мережу, і підключених до контрольної панелі. Налагодження та управління системою відбувається з клавіатури, або за допомогою брелоків (електронних ключів). У разі проникнення на об'єкт стороннього буде поданий сигнал на пульт охорони, а також спрацюють інші пристрої оповіщення. Найчастіше використовуються сирени, звук яких добре чути охорони, і одночасно повинен змусити зловмисника покинути територію.

Охоронні системи, призначені для будинку, складу, або офісу, доступні за ціною, і прості в експлуатації. Їх незаперечна користь була доведена безліччю випадків, коли тільки завдяки їм вдалося зберегти майно, і затримати порушника. А тут ви дізнаєтесь про діяльність одеського агентства безпеки "Центр", яка надає найширший спектр охоронних послуг, включаючи сучасну ефективну охоронну сигналізацію   

Користь охоронної сигналізації

Переваги, якими відрізняється сучасна система сигналізації, такі:

Непомітність - на відміну від живої охорони, датчики можуть бути розташовані так, щоб контролювати певну зону, не впадаючи в очі;

  • Можливість роботи 24 години на добу, без відключень;
  • Низька вартість при багаторічному терміні експлуатації;
  • Можливість оповіщення про проникнення за допомогою SMS на мобільний телефон;
  • Неупередженість - систему неможливо підкупити, або обдурити. Вона завжди буде працювати на благо свого власника.

Правильно підібрані датчики допоможуть посилити контроль за збереженням своєї власності. Різні пристрої можуть реагувати на зміну тиску, температури, гучні звуки, руху. Крім того, можна зробити точну настройку, розділивши територію, що охороняється на кілька зон з різними параметрами захисту. Найбільш ефективно виконати подібну роботу зможе тільки фахівець, знайомий з конкретною системою.

Установка системи сигналізації

Невелика система охоронної сигналізації може бути встановлена ​​і самостійно, але, як правило, власнику потім доводиться вдаватися до її неодноразового налаштування. Випадки помилкових спрацьовувань при цьому перевищують мінімально допустимий рівень. Вартість звернення до фахівців не йде в порівняння з ціною самої системи, як і ціна технічного обслуговування. 

Сам монтаж проводиться таким чином:

  • Складається попередній план розміщення охоронних пристроїв, підбираються датчики певних моделей;
  • Датчики закріплюються на виділених для них місцях, і підключаються до контрольної панелі;
  • Відбувається налаштування систему під даний об'єкт;
  • Починається тестування для визначення ступеня працездатності сигналізації, і виключення помилкових спрацьовувань.

Якщо необхідно налаштувати відправку повідомлень на телефон, або додаткові функції, про це слід повідомити ще на етапі проектування, щоб майстер підібрав відповідне обладнання.