Необхідність застосування хімії для басейнів

Для підтримки води в басейні чистою і прозорою необхідний комплекс заходів. Один з них - це використання спеціальних препаратів для басейну, які допомагають очищати і дезінфікувати воду.

На сьогоднішній день хімія в бассейн представлена ​​на ринку значним асортиментом, зокрема досить ефективні і безпечні засоби пропонує інтернет-магазин greenhol.ua. Це товари різного призначення, що відрізняються формою випуску і способами застосування. 

Коли виникає необхідність застосування хімії для басейнів

Вода, яка використовується для заповнення чаші, навіть за умови її фільтрації, містить органічні і неорганічні домішки, присутні практично в кожному джерелі. В процесі експлуатації басейну в нього можуть потрапляти частинки пилу, а також початися розвиток мікроорганізмів. Якщо перед купанням не вжити заздалегідь душ, то в воді опиняться косметика, наприклад, дезодорант, частинки поту, лусочки шкіри. Перший час це не помітно оку, але буквально через кілька днів після наповнення басейну, вода в ньому може почати мутніти. Потім на стінах чаші з'явиться наліт, що згодом придбає зелений відтінок, може початися утворення водоростей. Також у воді і на стінах чаші можуть розмножуватися бактерії, різного роду віруси і грибки. Вони не тільки псують вигляд води, але і представляють серйозну небезпеку для здоров'я, особливо дитячого.

Деякі противники використання хімічних препаратів для басейну рекомендують просто частіше міняти воду. Цей варіант хороший, але тільки для тих, хто експлуатує невеликий надувний басейн незначного обсягу. Для великих чаш просто заміна води не підходить відразу з двох причин. По-перше, це пов'язано зі значними витратами ресурсів. По-друге, якщо мікроорганізми вже стикалися зі стінками чаші, то після заміни води вона знову зіпсується, і станеться це навіть швидше, ніж раніше. Уникнути цього можна тільки в разі повної чистки стінок чаші, що занадто багато роботи і затратно з фінансів. Ось і виходить, що кращий варіант - хімія для басейну.

Варто зазначити, що використання спеціальних препаратів необхідно не тільки для очищення води. Вони застосовуються також для нормалізації рівня PH, який рекомендується підтримувати в суворо визначених межах.

Основні етапи очищення води в басейні

Перед тим як вибрати відповідну хімію для басейну, потрібно визначити комплекс заходів, які будуть використовуватися для очищення води.

  • Перший етап - перевірка рівня PH, який повинен знаходитися в межах від 7 до 7,4 одиниць. Для вимірювання використовуються спеціальні тестери, придбати які не складе труднощів. Регулярність перевірки - 1-2 рази в тиждень. Якщо показники вище або нижче норми, застосовуються засоби, що знижують або підвищують рівень PH.
  • Другий етап - дезінфекція води. З профілактичною метою вона проводиться раз на тиждень. Також обов'язкова ця процедура при першому заповненні басейну з метою швидкого знищення патогенної мікрофлори. Використовується найчастіше продукція на основі хлору, але можливі й інші варіанти.
  • Третій етап - корекція для усунення помутніння і боротьби з водоростями. Часом навіть підтримку необхідного рівня PH і своєчасне очищення не дають очікуваного результату і вода все одно залишається каламутною. Також не виключена й поява водоростей. У цих випадках проводиться додаткова корекція стану води, для проведення якої також використовується спеціальна хімія для басейну.