8 практичних порад по пошуку дешевих авіаквитків

Здавалося б - в останні 10-20 років купити дешеві авіаквитки стало простіше простого. З'явилося безліч бюджетних перевізників (вони ж лоукостери). Ці перевізники стали заходити на ринки раніше закритих країн, варіантів маса, напрямків тисячі - тільки встигай подорожувати!

Кращі ціни на літак Київ Прага, а також на інші популярні авіамаршрути ви знайдете на сайті e-bilet.com.ua ООО «Туристичне агентство Парадіз».

Авіаперевізники стали продавати свої авіаквитки онлайн, що неймовірно спростило процес покупки квитків. Почали з'являтися онлайн тревел агентства, що пропонують на своїх сайтах авіаквитки великого числа перевізників відразу, а потім і метапошуковики - сайти, які збирають і порівнюють ціни від десятків і сотень онлайн-агентств, щоб вам не довелося відвідувати всі ці сайти по одному.

Але, судячи з усього, таке розмаїття внесло плутанину в стрункий хід думок потенційних мандрівників. До сих пір багато моментів залишаються для пересічних громадян незрозумілими. Спробуємо внести ясність.

Робіть бронювання заздалегідь - чим ближче дати, тим вище вартість

Вартість авіаквитка залежить від завантаження рейса, чим ближче дата вильоту, тим місць на рейсі залишається менше. Відповідно в наявності залишаються дорожчі місця. Намагайтеся планувати поїздку заздалегідь і купувати квитки хоча б за 2-3 місяці, а ще краще за півроку до початку подорожі. Це дозволить вам купити найдешевші авіаквитки.

Дивіться варіанти перельотів на сусідні дати (функція ± 3 дні)

Якщо у вас гнучкі дати поїздки або ви ще не визначилися з періодом подорожі, обов'язково скористайтеся можливістю перегляду цін на найближчі дні. Вартість авіаквитка на сусідні дати може істотно відрізнятися.

Літайте серед тижня, а не на вихідні

Вартість авіаквитків також залежить від дня вильоту. Дешевші квитки можна придбати з вильотом в понеділок, вівторок, середу. Перельоти в п'ятницю і суботу завжди дорожче. Не забувайте про правило вихідного дня - проведіть ніч з суботи на неділю в пункті призначення і це здешевить вартість вашого авіаквитка.

Вибирайте перельоти в міжсезоння

Перельоти в «низький сезон» завжди дешевші. Авіакомпанії часто проводять акції на перельоти в цей період. «Високим сезоном» вважаються дати відпусток і національних свят.

Купуйте авіаквитки відразу в обидві сторони (туди і назад)

Часто авіаквиток в один бік коштує дорожче, ніж квиток із зворотним перельотом. Також, не забувайте правильно вказувати категорію пасажира (немовля, дитина, молодь, доросла, літня людина) - це може здешевити вартість авіаквитка.

Купуйте авіаквитки з пересадками

Завжди перевіряйте можливість перельоту не прямим рейсом, а з пересадкою в тій чи іншій країні. Дуже часто авіакомпанії пропонують перельоти з пересадками, вартість яких на багато привабливіше. Вибираючи переліт з пересадкою, звертайте увагу на її тривалість, а також, на візові вимоги країни в якій здійснюється пересадка

Переглядайте вильоти з сусідніх міст

Якщо маршрут вашої подорожі гнучкий, рекомендуєтьсям не обмежуватися підбором перельоту з певного аеропорту. Дуже часто вильоти в один і той же день з різних аеропортів значно відрізняються за ціною.

Користуйтеся послугами Low-cost авіакомпаній

Як правило, бюджетні авіалінії пропонують низькі тарифи на перельоти, особливо якщо виключати послуги, які оплачуються додатково: багаж, реєстрація, вибір місця в салоні, харчування.