Специфіка використання кварцових і бактерицидних ламп

Для максимально якісної санітарної обробки приміщення використовують широкий спектр різних товарів і пристроїв. Одним з найбільш простих і ефективних способів вважається обробка приміщення бактерицидним опромінювачем, який вимагає мінімум зусиль і має високу ефективність для знищення вірусів і бактерій.

Однак варто пам'ятати, що використання бактерицидних ламп потрібно проводити з обережністю, інакше неправильне використання бактерицидної лампи навпаки може обернутися проти вашого здоров'я!

Багато часто плутають кварцові і бактерицидні лампи. Нижче ми привели їх головні схожі та відмінні риси:

Подібність 

Як бактерицидні, так і кварцові лампи мають високу ступінь згубного впливу на бактерії та віруси. Обидві лампи здатні руйнувати структуру ДНК у бактерій завдяки випускаються ультрафіолетових променів. Через використання даних променів ці лампи також іноді називають ультрафіолетовими.

Відмінність

Конструкція кварцової лампи передбачає використання кварцового скла в якості матеріалу колби, тому при роботі лампи виробляється велика кількість озону, який значній мірі негативно впливає на організм людини. Через це в інструкціях до кварцових ламп завжди пишуть, що потрібно обов'язково провітрити приміщення після її роботи. 

Конструкція бактерицидної лампи складається з увіолевого скла, характерною особливістю якого є здатність фільтрувати озон. Тому після використання такої лампи не обов'язково провітрювати приміщення. На початку і наприкінці роботи такої лампи ви можете короткочасно відчути слабкий запах озону, проте для подібної лампи це цілком нормально і кількість озону, що виділяється лампою мінімально і, як правило, він не має будь-якого негативного впливу на організм людини. А по посиланню лампа ультрафиолетовая бактерицидная ви зможете їх вигідно придбати в інтернет-магазині ozonet.com.ua 

Де застосовується кварцова лампа

Дана лампа може застосовуватися в багатьох типах приміщень. Зазвичай це приміщення, призначені для медичних цілей - кабінети для лікування запальних захворювань, санітарно-курортні та лікувальні центри. У звичайних будинках або квартирах потрібно застосовувати дану лампу тільки з великою обережністю і за рекомендацією лікаря.

Правила використання бактерицидної лампи

В цілому правила використання бактерицидної лампи схожі на правила роботи з кварцовою лампою. Основна відмінність полягає в тому, що вона має набагато набагато менший негативний вплив на організм людини, а також в тому, що провітрювання кімнати після її роботи необов'язково. Отже, до правил використання безозонову лампи можна віднести наступні пункти:

  • Рекомендується використовувати лампу в приміщенні, де немає людей, тварин і рослин.
  • При необхідності увійти в приміщення де працює бактерицидна лампа використовуйте захисні окуляри і спробуйте максимально скоротити час свого перебування в оброблюваному приміщенні.
  • Вимикач опромінювача краще ставити зовні оброблюваного приміщення.
  • Лампу, яка довго перебувала при негативних температурах варто витримати перед включенням кілька годин в приміщенні.
  • Зробіть графік роботи бактерицидної лампи і строго його дотримуйтеся.
  • Повторне включення лампи можна проводити тільки після повного її охолодження.
  • Не допускайте появи на колбі лампи пилу і інших забруднень. Періодично можна протирати лампу м'якою ганчіркою або ганчіркою, змоченою в дезінфікуючому розчині.
  • Заборонено використовувати дану лампу в профілактичних і лікувальних цілях людям, які маю ряд захворювань (гіпертонія, виразкова хвороба, захворювання щитовидної залози і т.д.), а також людям, які мають алергію на ультрафіолетові промені.