Основні критерії вибору спортивного мату

Здоровий спосіб життя - вже далеко не просто модне поняття. Це міцно вкорінений факт, якого дотримуються мільйони людей. Він включає в себе не тільки правильне харчування, але і регулярні заняття спортом. Причому як в спеціальних місцях, так і в домашніх умовах, як для дорослих, так і для дітей.

Всі ці заняття повинні бути безпечні і виконуватися зі спеціальним інвентарем. Один з них - спортивний мат. Це, мабуть, єдиний атрибут, необхідний майже для більшості видів спорту, а на сайті https://sportko.com.ua/catalog/equipment/maty/sportmaty/ ви знайдете широкий асортимент спортивних матів, а також боксерського спорядження і іншого якісного функціонального спортінвентаря. 

Але як вибрати найбільш підходящий кля конкретних цілей і умов використання тип спортивного мату? Давайте розберемося.

Існує 5 особливостей, на які варто вивчити до покупки:

  • Призначення (для якого виду спорту буде використовуватися);
  • Виробник (професіоналізм, гарантії, якість);
  • Якість пошиття (шви, матеріали, наповнювач, зовнішній вигляд);
  • Фізичні характеристики товару (товщина, пружність, перешкода ковзанню).

Призначення

Перше, на що варто звернути увагу, - це для якого саме виду спорту необхідно купити цей спортивний інвентар. Залежно від призначення варіюються габарити матів, їх форма, жорсткість і товщина. Деякі мати, призначені для певних видів спорту вже повинні відповідати нормативним вимогам по розмірному ряду і іншим параметрам.

Також варто враховувати де саме буде використовуватися покриття - в домашніх умовах однією людиною, або для користування в спортшколі, фітнес-центрі, в різних секціях, гуртках великою кількістю людей.

Якщо виріб має передбачати транспортування, часте перенесення, розміщення під відкритим небом, то уважно вивчіть асортимент тканин, з яких він виготовлений. Такі матеріали повинні бути зносостійкими, знижувати стирання до мінімуму.

Виробник

Перш, ніж приступити до покупки, ретельно поставтеся до підбору виробника. Останнім часом вітчизняний ринок викликає набагато більше довіри, ніж дешеві й доступні китайські товари. Продавець повинен:

  • гарантувати якість виробу;
  • передбачити можливість повернення та обміну;
  • надати послугу індивідуального створення мату під ваші розміри і в потрібній колірній гамі.

ТМ SPORTKO гарантує виконання трьох перерахованих вище пунктів.

Якість пошиття

Перед покупкою оціните якість швів. Рядок повинен бути рівним, акуратним, не мати пробілів і потертостей. Перевірте, чи відповідає виріб зазначеним в каталозі товщині і габаритам. У нового і якісного товару немає ніяких слідів використання. Поверхня повинна бути чистою, без розводів, плям, пилу.

Зверніть увагу на матеріали, використовувані при пошитті. Стандартно, це шкірзазам або ПВХ, а наповнювач - поролон. Порадьтеся з менеджером. Уточніть зносостійкість виробів. Підбір тканини залежить від того в якому приміщенні буде встановлено мат, для яких видів спорту буде використовуватися, буде транспортуватися або складатися. Також велике значення має кількість користувачів моделі.

Фізичні характеристики товару

Перш, ніж купити мат варто упевнитися в його надійності і зносостійкості. Для цього потрібно подивитися на такі показники як товщина, зниження амортизаційних навантажень, жорсткість вироби і стійкість до деформації.

Стандартні спортивні мати виготовляють товщиною від 5-10 см. Зайва м'якість може привести до нестійкості спортсмена на поверхні, а значить до падінь і травм. Крім цього, чохли повинні бути виготовлені з матеріалів, що перешкоджають ковзанню. Та й сам мат не повинен «їздити» по підлозі.

При деформації під час занять або транспортуванні, якісні зразки швидко відновлюють первісну форму. Полотно після цього залишається цілісним.