Газовий пістолет - легальний надійний засіб самозахисту

На жаль, все частіше доводиться робити висновок про необхідність самостійно захищати своє майно, здоров'я, а то й життя. Дехто, не дочекавшись підтримки у поліції, вдається до власних підручних засобів. Іноді пускають в хід і зброю, саморобну, мисливську або придбану нелегально. Але такий спосіб самооборони загрожує досить сумними наслідками.

Втім, існує цілком легальна можливість володіння зброєю, якщо вона газова. Закон нашої країни дозволяє зберігання і використання (в певних випадках) газової зброї. Не проблема і купити її, зокрема досить ефективним і доступним по ціні є газовий пістолет бліц, який пропонується на sportguns.com.ua.

Особливості конструкції і використання газового пістолету 

Газовий пістолет зовні майже не відрізняється від вогнепального. Але якість матеріалу, з якого він виготовлений інша: міцність корпуса пістолета значно поступається. Іноді його навіть виготовляють з пластмаси.

Більшість пістолетів заряджаються спеціальними газовими патронами, що не вражають на смерть, але позбавляють можливості вчиняти будь-які дії. Газові патрони наповнюються газом, який викликає сильну подразнюючу дію на слизові людини або сльозоточивість. Застосовуються і холості патрони, тоді це справляє, скоріше, психологічний, страшний вплив. Іноді в газовому пістолеті використовують гумові кулі, але тоді дана зброя переходить в інший тип і буде вважатися травматичним. Але до нього вже пред'являються інші вимоги.

Газовий пістолет при самообороні набагато ефективніший газового балончика при мінусовій температурі, але в теплу пору року дальність ураження пістолетом менша. Пластикова капсула, що містить газ, розривається ще в стволі пістолета, з дула вилітає струмінь газу і осколки капсули, які також можуть завдати значних травм. Сам же газ тимчасово вражає ціль, викликаючи сильні утруднення дихання або неможливість бачити. Діє газ на відстані до трьох метрів, хоча після метра сила впливу зменшується.

Відомо, що газ, який використовується в газових пістолетах, не діє на людей, що знаходяться в алкогольному або наркотичному сп'янінні. Тому під час нападу на вас п'яного хулігана, газовий пістолет використовувати не слід, та до того ж вид зброї може викликати ще більшу агресію.

При покупці продавець зобов'язаний пред'явити Сертифікат на даний вид товару, який видає Центральний орган по сертифікації службової та цивільної зброї. Крім того, слід перевірити міцність пістолета. Для цього дозволяється Правилами зробити два постріли. Якщо все нормально, то пістолет зможе забезпечити вам хоча б відносну безпеку.