5 причин полюбити кокосове молоко

Кокосове молоко - недооцінений в наших широтах продукт. Його знають в основному як елемент екзотичної тайської кухні і ряду дієт, який передбачає відмову від тої чи іншої їжі тваринного походження. В цьому випадку кокосове молоко виступає гідною альтернативою звичному коров'ячому або козячому молоку, вершків або сметани.

Однак в ніжного кремового напою з легким солодкуватим смаком куди більше корисних властивостей, ніж просто можливість підміни традиційних кисломолочних продуктів. З'ясуємо, яку ж користь для здоров'я несе цей напій. Інші корисні продукти найвищої якості та сухе кокосове молоко купити ви зможете в інтернет-магазині «Смак Життя».

Знижує рівень холестерину в крові

Незважаючи на те, що кокосове молоко насичене рослинними жирами, не бійтеся, шкоди від них не буде. Навіть навпаки! Деякі дослідження доводять, що користь кокосового молока велика для тих, хто хоче знизити рівень холестерину в крові, а значить уникнути хвороб серця і судин. Йдеться, звісно ж,  тільки про натуральний продукт, який не містить хімічних добавок. Так що уважно вивчайте склад кокосового молока в магазині, в ньому повинна бути тільки м'якоть кокоса і вода. І все, більше нічого!

Запобігає карієсу

Звичайно, якщо у вас захворів зуб, то похід до лікаря ніяк не вдасться замінити полосканням з кокосового молока (що дуже шкода). Але є і хороша новина - люди, які часто п'ють кокосове молоко, запобігають ризик появи карієсу. Недавні дослідження, що проводилися в Ірландії, показали, що молоко кокоса вбиває бактерії, відповідальні за виникнення найпоширенішою стоматологічної проблеми.

Допомагає боротися з шкірними захворюваннями

Крем для обличчя і тіла можна сміливо замінити кокосовою олією - воно прекрасно зволожує шкіру і швидше загоює ранки або опіки. Правда, ризик забруднити одяг дуже великий, так що перш ніж одягнутися, дочекайтеся, поки воно вбереться в шкіру, а надлишки видаліть ватою або серветкою.

Що стосується самого кокосового молока, то ним ви можете замінити тонік для обличчя, воно не залишить жирних слідів на шкірі і відмінно її зволожить. Олія, що входить до складу молока, насичена вітамінами групи B, а також містить лауринову кислоту, яка є відмінною профілактикою грибкових захворювань.

Але і це ще не все! Кокосова олія допомагає боротися з симптомами таких серйозних шкірних хвороб, як псоріаз і екзема, і має антибактеріальний ефект. Так що в деяких випадках цей продукт може стати могутньою зброєю в боротьбі з акне і чорним точкам.

Зміцнює імунітет

У ньому досить багато вітаміну C, який, як ми знаємо, допомагає нашому імунітету. Дієтологи також радять пити це молоко після інтенсивних фізичних навантажень і при перевтомі - воно бадьорить і допомагає відновити сили. До речі, саме цієї поради і дотримується знаменитий серфер Келлі Слейтер. Повірте, одинадцатикратний чемпіон світу з серфінгу не може в цьому помилятися!

Допомагає знизити вагу

Ось ми і дісталися до самої суті. Кокосове молоко дійсно благотворно впливає на щитовидну залозу, що, в свою чергу, допомагає прискорити обмін речовин. Чималу роль в цьому відіграє рослинний жир, що входить до складу продукту і активізує травну систему.

Але, зауважимо відразу, ніяких чудес користь кокосового молока не принесе - його можна вважати лише помічником в боротьбі із зайвою вагою і відмінним елементом здорового харчування, але ніяк не панацеєю для тих, що худнуть.