Про переваги тайського боксу

З кожним роком таке бойове мистецтво, як тайський бокс (муай тай), стає все більш популярним у всьому цивілізованому світі. Що стосується Таїланду, то тут такий вид боротьби вже досить давно не просто бокс, а справжнє мистецтво і дисципліна зі своїми правилами та вимогами.
тайський бокс

Якщо і ви бажаєте осовїти це древнє бойове мистецтво, ласкаво просимо до секції боксу в клубі Атлет, що знаходиться в Києві.  

Чим відрізняється муай тай від звичайного боксу

Тайський бокс - це бойове мистецтво, що виключає використання зброї. Крім того, різниця між звичайним і тайським боксом також полягає в тому, що в муай тай дозволено застосовувати коліна, ступні, руки і лікті. Завдяки такій особливості тайський бокс назвали «боєм восьмируких». Що стосується простого боксу, то в ньому дозволено діяти тільки кулаками.

Яка користь тренувань по муай тай для людини

Завдяки тренуванням з тайського боксу можна домогтися підтримки тіла в хорошій формі, позитивно вплинути на стан центральної нервової системи, а також поліпшити гнучкість і силу.

Крім того, така практика не тільки благотворно впливає на тіло. Регулярні тренування з тайського боксу також сприяють розвитку загальних моральних правил, які завжди знадобляться в житті. Філософія муай тай вчить бути правдивим, скромним, впевненим у своїх силах, а також протистояти впливу різних гріхів.

Що стосується безпосередньо самого процесу боротьби, то таке мистецтво бою дозволяє навчитися правильно використовувати інформацію про найбільш слабкі ділянки тіла нападника. Завдяки такому цінному вмінню борець, який зрозумів всі необхідні ази тайського боксу, зможе добиватися легких перемог над будь-яким супротивником. Для того, щоб досконало освоїти прийоми даного виду боксу, необхідно також приділяти час тренуванням, які розвивають спритність і фізичну силу. У число таких занять можуть входити біг, зміцнення преса, стрибки на скакалці і т.д.

Зміцнівши, боксер зможе використовувати своє тіло як зброю. Його руки стали, як міцні кинджали або молоти, а м'язи передпліч і гомілок настільки загартувалися в тренувальних боях, що здатні стати щитами для тіла. Справжній майстер тайського боксу повинен діяти так, щоб знайти слабке місце супротивника і перемогти його, уклавши горілиць.

У чому полягають переваги тайського боксу

  • Перш за все, завдяки тренуванням розвивається високий больовий поріг. Будь-яке заняття на витривалість включає в себе хоча б найменше, але подолання своїх фізичних можливостей для того, щоб збільшити потенціал організму. Уже через кілька занять ви переконаєтеся в тому, що на будь-який біль можна реагувати щонайменше без крику, а через місяць - і зовсім байдуже.
  •  Ваші суглоби і кістки зміцніють, з'явиться хороша розтяжка. Крім того, ви зможете також відпрацьовувати удари по твердих поверхнях.
  • Привабливі рельєфи тіла. Ще один плюс тренувань по муай тай полягає в тому, що підшкірний жир з часом зникає, що не може не позначитися на вашій зовнішню красу.
  • Дотримання жорсткої дисципліни. Заняття тайським боксом - це досить строгий пресинг, який здатний створити з будь-якого чоловіка справжнього бійця, здатного перемогти будь-якого ворога.