Ласкаво просимо до тенісного столу

Якщо ви хочете з користю провести вільний час або знайти для себе нове захоплення, тоді слід подумати про заняття настільним тенісом.

Тенісні столи можна побачити в фітнес-центрах, спортивних клубах, школах, відкритих майданчиках у багатьох містах Європи та Азії. У нашій країні цей вид спорту не менш популярний, а бажаючих навчитися правильно володіти ракеткою ставатиме все більше.

Щоб мати можливість тренуватися на роботі чи вдома, потрібно подбати про відповідну інвентар. І сьогодні основний акцент буде зроблений на столи. Вибір обладнання дуже широкий, тому новачкам важко визначитися з технічними характеристиками.

Розміри і вимоги до столу

Залежно від умов використання обладнання буде відрізнятися матеріал виготовлення. Для установки всередині приміщень підійдуть покриття з деревини, для зовнішнього застосування підійде алюмінієвий композит, меламін або пластик. Така відмінність пов'язана з впливом зовнішніх факторів. Поверхня з ДСП або спеціального ДВП може набрякати, розшаровуватися під впливом вологи, опадів, температурних перепадів. Більш міцні матеріали переносять негативні явища без шкоди і ризику пошкодження стільниці. Ігрова поверхня різного складу визначає відскік м'яча, тому слід враховувати даний фактор при виборі моделі обладнання.

Класичні стандарти столу для настільного тенісу встановлені в таких розмірах: довжина - 2,74 м, ширина - 1,525 м, висота - 76 см. Товщина стільниці становить 19-25 мм в залежності від типу столу. Цей показник визначає манеру гри. Товсті, міцні, тверді стільниці надають м'ячу Відскік з хорошою висотою, а удар буде більш сильним і його можна легко прорахувати. Для аматорського спарингу підійдуть більш прості варіанти з товщиною в 12 мм, а для професійних для професійних змагань потрібні якісні покриття з товщиною в 25 мм.

До загальної інформації про вимоги потрібно додати те, що краю повинні обкантовувати білою лінією. Виконана розмітка на тенісному столі розмежовує зону кожного гравця, розділяючи поверхню на дві рівні половини. Розмір окантовки становить 20 см, а лінія посередині столу наноситися товщиною 3 мм.

Різновиди столів

Вище було сказано, що тенісний стіл може експлуатуватися в різних умовах. Вибираючи обладнання для гри, потрібно визначити конкретний тип моделі:

Всепогодний стіл - універсальний варіант, який використовується для установки всередині або зовні приміщень. Для виготовлення використовується сучасний меламін, який переносить температурні коливання, вологу, атмосферні опади.

Тренувальні — стільниці таких моделей виготовлені з міцного ДСП або ДВП з різним показником товщини. Багато конструкцій обладнані роликами для забезпечення більшої зручності. Іноді в комплект може входити сітка, але частіше її потрібно купувати окремо.

Професійні — тенісні столи з обов'язковою наявністю сертифіката ITTF. Моделі мають міцні ніжки, додаткові коліщатка в центральній частині обладнання. Таким чином конструкцію можна пересувати цілком або окремої половиною. Брендові тенісні столи доповнюються посиленим металевим кантом.

Світові зірки настільного тенісу рекомендують кожному людини, не залежно від віку, хоча б раз спробувати взяти в руку ракетку. Відчуття бадьорості, задоволення від гри буде притягувати до гри знову і знову. До того ж інвентар для настільного тенісу доступний в широкому асортименті на сайті інтернет-магазину "Енергія" — https://www.tt-energy.com/. А якщо ви не знаєте, яким повинен бути тенісний стіл, тоді кваліфіковані фахівці і тренера допоможуть визначитися з конкретною моделлю. Це відмінна можливість стати володарем якісного, недорогого, довговічного обладнання для гри.