Міжкімнатні шпоновані двері: плюси і мінуси

Двері в інтер'єрі квартири грають домінуючу роль: красиві міжкімнатні двері завжди радують око як господаря квартири, так і його гостей. Але при виборі міжкімнатних дверей можна розгубитися, так як їх існує безліч: як за якістю, моделям, так і за кольором.

Шпоновані міжкімнатні двері - це середній сегмент, вони користуються великим попитом, так як мають ряд характерних переваг. А вигідно купити якісні оригінальні міжкімнатні двері в Івано-Франківську можна в магазині "Сучасний дім". Більше інформації на сайті dverisd.if.ua

Шпоновані двері виготовляється з хвойних, недорогих порід дерева, покривається зверху шпоном, тобто тонким шаром деревини цінних порід, а зверху - фінішним лаковим покриттям.

Переваги шпонованих дверей

  • Перший і найголовніший плюс - це їх ціна, вона цілком доступна простому обивателю. Причому ціна дверей зменшена не за рахунок якості, а за рахунок здешевлення собівартості. Це стало можливим після появи нових матеріалів і технологій;
  • Нові моделі шпонованих міжкімнатних дверей не бояться вологості, мають низьку гігроскопічність. Оскільки шпон зверху покритий поліуретановим лаком, який міцно закупорює пори деревини, оберігаючи від вологи. Це дає можливість встановлювати такі двері у ванних кімнатах і саунах.
  • Шарувата структура полотна: клеєний масив сосни, прошарок МДФ, натуральний шпон, поліуретановий лак, все це дозволило зробити двері з мінімально змінними лінійними розмірами. Завдяки цьому шпоновані двері можна експлуатувати в котеджах, заміських будинках, дачах, так як вони мінімально реагують на скачки температури і вологості.
  • Шпоновані двері мають достатню поверхневу міцність, так як вони покриті шпоном цінних порід дерева: дуб, червоне дерево, анегра, венге і т. д. Шпон набагато міцніший за сосну - основний матеріал полотна. Тому вм'ятини і відколи при помірному використанні не утворюються.

Застереження щодо шпонованих дверей

  • Неможливість перевірити якість збірки і його компоненти. Не завжди зрозуміло, що може ховатися під шпоном: нормальна якісна основа, чи двері низької якості з поганою деревиною.
  • Такі двері мають меншу міцність в порівняння з такими ж дверима, але зроблених з масиву.
  • Масове виробництво. Наприклад, двері з масиву можна під замовлення зробити будь-якої форми, створюючи при цьому ексклюзив і неповторність. На відміну від них, шпоновані двері йдуть в продаж вже в готовому вигляді і на вибір залишається тільки різновид текстури шпону і колір.

З перерахованих якостей шпонованих дверей тепер залишається зробити вибір, що насправді потрібно поставити на перший план при покупці міжкімнатних дверей. Думається вибір, все-таки буде на стороні шпонованих моделей.