Тонкощі вибору металопластикових вікон

З покупкою пластикових вікон мають справу майже всі. Але щоб придбання було по-справжньому корисним і прослужило довгі роки, потрібно знати кілька правил.

Вибираючи серед безлічі пропозицій люди зазвичай орієнтуються на низьку вартість. Однак це поганий підхід. Якщо виходити тільки з ціни, то проблеми з новими склопакетами можуть початися вже в перші холоди. Вибирати моделі для свого будинку потрібно обдумано і з розумінням того, що для вас буде оптимальним рішенням. 

Основні критерії вибору вікон ПВХ

Профіль

Для підвищення міцності профілю ПВХ використовуються сталеві пластини. Їх товщина повинна бути не менше 1,4 мм. Чим товстіші армуючі елементи, які використовуються в профілі рами, тим важчий склопакет можна буде повісити на неї. Якщо профіль якісний і виконаний з дотриманням технології, то він спокійно буде служити 60 і більше років.

Коли йде мова про товщину профілю, то в першу чергу мається на увазі товщина пластика. Від цього значення безпосередньо залежить стійкість до механічного впливу і термін служби вікна. Залежно від товщини внутрішніх і зовнішніх стінок ПВХ профілю можна виділити 3 класи.

  • Клас А. Зовнішні стінки мають товщину 2,8 мм, а внутрішні 2,5 мм. Призначені для житлових приміщень.
  • Клас В. Тут ці величини рівні 2,5 і 2 мм, відповідно. Призначені для використання в нежитлових приміщеннях.
  • Клас С. За своїми характеристиками цей профіль не дотягує до перших двох класів. По суті, являє собою «некондицію», яка сьогодні практично не застосовується.

Варто також згадати про такий параметр, як монтажна ширина або глибина профілю. Це значення має знаходитись в інтервалі від 58 до 70 мм. У будь-якому випадку, монтажна глибина не повинна бути менше 50 мм. Інакше будуть порушені мінімальні вимоги до шумо- і теплоізоляції приміщення. Якщо ви живете в холодному кліматі, то монтажна ширина може доходити до 130 мм.

У профілю є ще одна важлива характеристика. Це число повітряних камер. Деякі плутають це поняття з камерами склопакета, але це різні речі. Найбільш поширеними на сьогоднішній день є моделі з трьома і п'ятьма камерами. Слід знати, що чим більше камер у віконному профілі, тим вище параметри шумо- і теплоізоляції.

А по посиланню ви дізнаєтесь про секрети популярності металопластикових вікон виробництва компанії Niks-M, будьте впевнені, що всі складові цих віконних систем: профіль, склопакет, фурнітура, ущільнювачі виключно найвищої якості!  

Склопакет

Склопакет характеризується числом скла і повітряними камерами між ними. Найбільш затребуваними моделями є вікна з двокамерним склопакетом. Якщо потрібен збільшений захист від шуму, то виробники пропонують моделі з різною товщиною камер, які краще поглинають звукові хвилі. У продажу можна знайти 3 і навіть 4-камерні склопакети. Однак їх використання може бути викликано лише якимись екстремальними умовами. Наприклад, житло в умовах крайньої півночі або знаходиться поруч з аеропортом.

Важливим параметром склопакета є тип скла. Сьогодні виробники пропонують найрізноманітніші типи, серед яких флоат (звичайне і кольорове), триплекс, селективне, армоване, загартоване і деякі інші.

Ущільнювач

Ущільнювач необхідний для забезпечення герметичності. Для виготовлення ущільнювачів найбільш поширені такі матеріали:

  • гума;
  • силікон;
  • етиленпропіленовий каучук;
  • термоеластопласт.

Фурнітура і способи відкривання вікна

Серед найбільш поширених способів відкривання стулок можна відзначити наступні:

  • поворотний;
  • відкидний;
  • поворотно-відкидний;
  • зсувний.

Про вибір фурнітури клієнти часто взагалі не згадують, а даремно. Неякісна дешева фурнітура може зіпсувати навіть найкраще вікно.

Варто звернути пильну увагу на вибір ручок для вікон. Вони використовуються найчастіше. І якщо ручки низької якості, то вони швидко розбовтаються, що потягне за собою вихід з ладу супутньої фурнітури. Можна також вибрати якісні запори, замки, засувки і так далі. Якщо ви вибрали якісне вікно ПВХ, то не варто економити на фурнітурі. Цим ви зіпсуєте всю справу.