Нітрил, вініл чи латекс. Вибираємо одноразові рукавички

Робочі одноразові рукавички необхідні в багатьох ситуаціях, основне їхнє призначення - захист шкіри рук. Від правильного вибору виробів залежить подальший комфорт людини на робочому місці і успіх виконаної ним роботи.

Перше, на що звертають увагу при покупці рукавичок - матеріал, з якого вони виготовлені. Сьогодні захисні рукавички виготовляють в основному з латексу, вінілу і нітриту. Про те, які рукавички кращі, а також чим відрізняються одні рукавички  від інших і піде мова в статті, а на сайті https://www.imtop.com.ua/perchatki/ компанії "Имтоп" ви зможете по найкращій вартості придбати ці вироби.

 

Латексні рукавички

Латексні рукавички зроблені з натуральної гуми. Це найкомфортніші одноразові рукавички, краще прилягають до рук, ніж нітрилові і вінілові. Латекс, навіть після винаходу синтетичних замінників залишається найеластичнішим з матеріалів. Зберігають високу тактильну чутливість рук.

Недоліком латексних рукавичок є посередній захист від розчинників і інших хімічно активних речовин. Вони також пропускають шкідливі для організму ізоцианати, що входять до складу стверджувачів. Добре підходять для роботи з водорозчинними матеріалами. У деяких людей можуть викликати алергію.

Нітрилові рукавички

Нітрилові рукавички зроблені із синтетичної гуми. Вони не містять латексу і мають найкращі захисні властивості серед всіх видів одноразових рукавичок. Вони найбільш міцні, їх складно проколоти або пошкодити. Ці рукавички забезпечують прекрасну стійкість до безлічі хімікатів. Вони не пропускають ізоцианати, найбільш токсичні хімічні речовини, що містяться в затверджувачем двокомпонентних матеріалів. Добре підходять людям, які мають алергію на латекс.

Недоліком цих рукавичок є те, що вони не так добре фіксуються на руках, як латексні. Вони знижують чутливість рук і в них складніше робити дії, що вимагають високої відчуття дотику.

Нітрилові рукавички не можна зберігати при високій температурі і яскравому світлі. Від цих факторів вони руйнуються. Вони мають найвищу вартість серед одноразових рукавичок. Т

Вінілові рукавички

Вінілові рукавички можна розглядати як дешевшу альтернативу латексним рукавичкам. Вони взагалі є найдешевшими одноразовими рукавичками. Менш міцні і зносостійкі і гірше захищають від хімічно активних речовин, ніж латексні і нітрилові. Вони не так ідеально повторюють форму рук як латексні і нітрилові рукавички. Мають антистатичні властивості. Вінілові рукавички можуть також використовуватися людьми, що мають алергію на латекс. У кузовному ремонті можуть застосовуватися за умови мінімального прямого впливу розчинників і фарб.

Сучасні одноразові рукавички мають всередині спеціальне тонке полімерне покриття, що дозволяє їх легко надягати без застосування тальку.