Поради подорожуючим по Анголі

Ангола - досить цікава африканська країна, втім поки ще недостатньо пізнана туристами, бо після тривалих громадянських війн мало хто наважується сюди приїхати. І даремно.

Насамперед, слід зазначити, що українцям для в'їзду до цієї країни необхідно оформити візу, а на сайті https://tourpoint.com.ua/visas/africa/angola ви дізнаєтесь як це зробити і які необхідні документи. 

У даній статті ми розповімо вам про те, що потрібно знати про Анголу, перш ніж відправитися сюди відпочивати.

Ангола: пам'ятка туристу

1. До оплати в Луанді приймають переважно національну валюту - кванза. У місті працює багато обмінних пунктів, поміняти валюту можна в готелях і банках, а ось обмінювати її на місцевих «чорних ринках» не рекомендується.

2. Місцеві банки та інші державні установи закриваються досить рано, не пізніше 16-00. Більшість банків працює по суботах, але цей робочий день є укороченим.

3. У столиці широко поширена оплата по банківській карті. Запастися достатньою кількістю готівки варто тим, хто планує відвідувати міські ринки і розташовані в околицях столиці села.

4. Залишати чайові прийнято тільки у великих ресторанах, на невеликі вуличні кафе і бари таке правило не поширюється. Стандартний розмір чайових складає 10% від суми за рахунком.

5. Пасажирські літаки столиця Анголи приймає дуже рідко, квиток на такі літаки коштує дорого. Альтернативою їм є транспортні літаки, а ще до столиці можна дістатися на пароплаві. 

6. Туристам, які вирішать відвідати місцеві природні заповідники і пам'ятки, на екскурсії варто вирушати тільки в супроводі провідника. На території місцевих парків мешкає багато хижих тварин, а ще зустрічаються отруйні комахи і рослини.

7. На деяких ринках туристам пропонують купити вироби зі слонової кістки і чорного дерева. Продаж таких сувенірів тут заборонена, за їх покупку і спробу вивезти з країни можна отримати великий штраф.

8. Сезоном дощів для Луанди вважається період з початку лютого до кінця березня. Активним туристам і шанувальникам пляжного відпочинку від поїздки в цей період найкраще утриматися.

9. Найпоширенішою мовою в місті є португальська, національні діалекти в розмовній мові використовують тільки представники старшого покоління. Персонал великих готелів і ресторанів непогано розмовляє англійською.

10. На пошуки цікавих пам'ятних сувенірів найкраще вирушати на міські ринки. Відомий ринок Бенфіка спеціалізується на продажу предметів африканського мистецтва.

11. Через тривалу громадянську війну і спаду внутрішньої економіки Луанда була визнана одним з найдорожчих міст в світі. Вартість продуктів і предметів першої необхідності тут може бути набагато вище, ніж у багатьох європейських державах.

12. Головними видами громадського транспорту в Луанді є автобуси і маршрутні таксі. З метою безпеки іноземцям рекомендують переміщатися по місту на спеціальних туристичних автобусах або користуватися послугами звичайних таксі.

13. У столиці можна взяти в оренду автомобіль, він буде незамінний для активних туристів. Під час водіння варто пам'ятати, що місцеві жителі не відрізняються зразковим дотриманням правил дорожнього руху.

14. Найбезпечнішим для туристів вважається історичний район, що сформувався навколо старого форту. Але і тут не рекомендується залишатися до настання темряви.

15. У Луанді є кілька доступних для відпочинку пляжів, але вони не відрізняються повноцінним оснащенням. Необхідні для комфортного відпочинку приналежності можна взяти в оренду в готелі або пункті прокату.