Які бувають види дироколів і як ними користуватися

Для акуратного і організованого ведення документації в офісі або в різних організаціях застосовують різні канцелярські приналежності. При цьому в магазині канцелярії можна знайти дироколи, призначення яких зробити отвори в папері. 

Переваги та особливості використаання

Отже, як працює і що таке дирокол? Принцип дії приладу досить простий: прикладаючи зусилля на ручку з ножем, в папері проробляють необхідні отвори. Для різного виду паперу використовують відповідний тип пристрою. Безсумнівно, зручніше за все буде мати в своєму розпорядженні відразу кілька видів, але це не завжди можливо або зручно, тому вибирати подібний пристрій потрібно, виходячи з основних ваших потреб. Обравши для офісної роботи в інтернет-магазині office-mix.com.ua дироколи Kangaro, ви перекнаєтесь у зручності, надійності і ефективності цих пристроїв. 

Що стосується різноманітності цих  аксесуарів, то вони представлені декількома варіантами. Давайте розберемося в тому, які види набули поширення.

Існують такі види дироколів для паперу:

  • офісні, які залишають невеликі отвори на папері, завдяки чому з'являється можливість розміщувати документи в скоросшивачах. Вони розрізняються за кількістю отворів, при цьому найчастіше застосовують прилади на два отвори;
  • фігурні дироколи використовують для виконання найрізноманітніших отворів. Це можуть бути прості геометричні фігури або навіть силуети звірів. Такі варіанти стануть найбільш вдалими для застосування в творчості, а саме в скрапбукінгу.

Який дирокол кращий

Для нормального функціонування офісу потрібно вибрати підходящий варіант пристрою. Його підбирають, виходячи з таких параметрів:

  • потужність. Вона визначається кількістю аркушів, які прилад здатний пробити за один раз. При цьому найменші моделі можуть пробивати близько 10 листів, в той час як найбільш потужні розраховані на 250;
  • число отворів виконуваних виробом. Найчастіше в офісах застосовують пристосування на два або чотири отвори. Але бувають моделі і на один, хоча їх використовують значно рідше;
  • практичність. При виборі варто звернути увагу на зручні моделі, багато з яких для більш простого користування мають лінійку, що дозволяє на кожній наступній партії листів виконувати отвори на одному і тому ж відстані;
  • зовнішній вигляд. Слід зазначити, що хороший дирокол для паперу повинен бути таким за всіма критеріями. Звичайно ж, цей параметр не впливає на роботу пристрою, однак вибір від нього залежить. Так, в офіс найкраще купувати класичні темні моделі.