Боротьба з облисінням сучасним способом

Що робити, якщо випадає волосся? Проблема облисіння сьогодні однаково актуальна для представників сильної та прекрасної статі.

Не важливо, що стало причиною втрати шевелюри — надмірні стреси, гормональні збої чи медичні препарати, відновлення росту волосся поверне вам привабливість та впевненість у собі. І якщо при крайніх ступенях облисіння у чоловіків єдиний вихід — медичне втручання, то у менш серйозних випадках допоможе сучасне медикаментозне лікування препаратом minoxidil та іншими. Зверніть увагу, що прийом внутрішніх та зовнішніх препаратів слід розпочинати лише після консультації трихолога та проведення необхідних аналізів.

Засоби проти облисіння зовнішньої дії

Усі аптечні препарати для стимулювання росту волосся діляться на засоби на рослинній основі та ті, що містять міноксидил чи його аналоги. Препарати на основі міноксидилу спочатку використовували для контролю артеріального тиску, однак в ході клінічних випробувань виявилося, що препарат чудово допомагає побороти андрогенне облисіння. Міноксидил діє на клітинному рівні та активує розвиток волосяних фолікулів, кровообіг в області шкіри голови.

Найбільш ефективними сучасними препаратами, що містять міноксидил, являються:

  • Регейн — розчин на основі міноксидилу, що також містить етанол, пропіленгліколь та очищену воду. Випускається в 3% та 5% варіантах. Спосіб використання - розпилити засіб на суху шкіру голови. Як стверджують дослідження, видимий результат з'являється через 3-4 місяці регулярного застосування.
  • Рогейн (американське виробництво) — 2% препарат з активною речовиною міноксидилом. Розрахований на тривале застосування від 3 до 6 місяців.
  • Силокаст — препарат російського виробництва на основі аналога міноксидилу - кремійорганічного біостимулятора. Курс розрахований на 12 процедур.

Зверніть увагу, що міноксидил не варто застосовувати дітям до 18 років, вагітним та годуючим жінкам, а також при наявності медичних протипоказань. Ціна на міноксидил відносно доступна — від 300 до 1500 грн за флакон препарату.

Препарати від облисіння на рослинній основі

Активні препарати проти облисіння з рослинними інгредієнтами, це, перш за все, засоби італійського виробництва Ринфонтил від Pharmalife та Polipant Complex виробництва Dikson. Спреї та ампули успішно лікують випадання волосся у жінок та чоловіків завдяки активним компонентам - м'ята перцева, екстракти женьшеню, стручкового перцю, кофеїну, гінкго білоба та пшеничних зародків. При тривалому використанні препаратів можна помітити стійкий та тривалий результат.

Засоби внутрішнього застосування

Успішно побороти облисіння допомагають і біологічно активні добавки — БАДи. Поєднання зовнішніх та внутрішніх засобів проти облисіння гарантують стійкий результат. Найбільш ефективними активними добавками від випадіння волосся вважаються Inneov Густота волосся від Vichy, вітамінний комплекс Пантовигар та препарат англійського виробництва Perfectil.