Що таке кешбек, і як працює дана послуга

Багато інтернет-магазини пропонують послугу кешбек, що вигідно виділяє їх серед інших. Але самі покупці не розуміють, як це працює і в чому вигода для магазину або банківської карти.

Кешбек - це популярна послуга, яка виражається в тому, що магазин після продажу продукції, відправляє певну суму або відсоток від витраченої суми. По суті Cash Back є знижкою, бонусом або одним з видів програми лояльності. Її покупець отримує не до покупки або під час, а після неї. Саме поняття Cash Back означає "повернення грошей".

Кешбек застосовують в безлічі різних сферах, зокрема тут ви дізнаєтесь про вигідний сервіс кешбеків cashback-service.su, але більшості користувачів вона стосується тільки тоді, коли вони роблять покупки за допомогою платіжних карт або при оплаті товарів в інтернет-магазинах.

Систему знижок знають всі користувачі, але кешбек все ще залишається незрозумілим. Найбільше потенційних покупців або тих, хто оформляє банківську карту, бентежить те, що незрозуміло, навіщо банкам або магазинах виплачувати відсотки від покупок. Але насправді, повернення грошей вигідне і банкам, і магазинам.

У чому користь від кешбеку для магазину або банку?

Продавець пропонує користувачам і потенційним покупцям послугу або товар. Для того, щоб отримати найбільший прибуток, продавцям необхідно витратити кошти на рекламу, що найчастіше і робить процес продажу вигідним. І відповідно, якщо реклама буде найбільш ефективною, то і ціну на продукцію можна знизити. Таким чином, різницю в сумі повертають клієнтам у вигляді кешбек. Послуга кешбек виконує саме цю роль - виділяє майже однакові ресурси серед конкурентів. І саме це є рекламою, яка приверне більше клієнтів, а значить і більше продажів.

Так само працюють і знижки - магазин робить вивіску або банер, на якому зазначено, що у них є знижки на певні товари. Потенційних покупців приваблюють низькі ціни і вони купують більше товарів, а значить віддача від реклами підвищується. І частіше за все буде більше покупок і тих товарів, які не мають знижок. Таким чином продавцеві компенсуються і витрати на рекламу, і різниця в товарах зі знижками.

Але у кешбеку переваг набагато більше, тому що для користувача психологічно приємніше не просто за меншу суму купити товар, а саме отримати гроші назад. І для банку вигідніше то, щоб отримати гроші від вас, використовувати їх у своїх цілях, а потім відправити покупцеві його відсотки.

Карта з кешбеком - плюси і мінуси

Більшість користувачів, які регулярно роблять покупки, вирішують, що набагато простіше оформити спеціальну карту для отримання кешбеку банку. Але це має як ряд плюсів, так і мінусів. Основні плюси полягають у тому, що з'явиться можливість безпосередньо отримувати відсоток від усіх покупок.

Втім і мінуси є в цій системі:

  • Банківська карта такого типу (яка оформляється спеціально під Кешбек) в більшості випадків має набагато більшу вартість, ніж звичайна. Найчастіше, банки стягують суму за оформлення, або ж необхідно буде платити за обслуговування.
  • Повернення грошей не безмежний. Всі банки мають обмеження на максимальну суму виведення на місяць. І виходить, що не має значення, скільки витратить користувач, тому що по карті він не зможе зняти більше встановленої кількості.
  • Не всі банки пропонують суми для виводу у вигляді готівки. Деякі можуть тільки відправляти їх на мобільний телефон для поповнення рахунку. Або ж їх можна буде витратити на певний інтернет-магазин.
  • Нарахування кешбеку виконується не за всі покупки. Суть в тому, що спеціальні карти можуть надавати повернення за всі покупки і витрати, які виконуються з карти. Але інші фінансові заклади виключають Кешбек за оплату комунальних рахунків, податків або штрафів.
  • Якщо ви хоча б один раз пропустите оплату обслуговування по карті, то банк може зняти всі накопичені кошти за кешбеком і зробити рахунок звичайної дебетової картки.