Важливі питання при виборі ресторану для весілля

Весільні клопоти - це не тільки приємний, але і трудомісткий та фінансовозатратний процес. Завжди необхідно пам'ятати велику кількість питань і дрібниць, потрібна максимальна концентрація і уважність під час підписання договорів з різного роду фахівцями.

По суті, вибір ресторану - це одне з найважливіших рішень, яке ви приймаєте. Тут буде проходити основна частина вашого свята, розважальна програма та весільна вечеря. Тому територія ресторану, його умови обслуговування банкету і меню повинні вам підходити ідеально, для прикладу ящо весілля буде відбуватися в Дніпрі, хочеться порекомендувати ресторан «Поплавок», що має декілька вишукано оформлених банкетних залів, славиться смачною європейською кухнею, сервісом на вищому рівні, привітною затишною атмосферою, і помірними цінами.   

Що потрібно знати про ресторан?

Необхідно пам'ятати, що ключовим моментом для весіль з невеликим бюджетом стає вартість обслуговування. Однак в кожному місті достатня кількість закладів, готових вас обслужити за найрізноманітнішими цінами. Тому звернути увагу необхідно не тільки на вартість банкету.

Розташування, стиль і дизайн

Для початку відкиньте ресторани, які не підходять вам по адресному розташуванню - занадто далеко від місця проведення церемонії, незручне місце розташування, транспортна недоступність. Багато пар роблять помилку, вибираючи заклад за містом, вважаючи, що його послуги обійдуться дешевше. Порахуйте, скільки ви витратите на оренду маршруток і автомобілів для ваших гостей. Не забувайте також, що вартість виклику таксі в ресторан за містом значно дорожче, ніж тарифи всередині міста.

Під'їжджаючи до ресторану, зверніть увагу на його зовнішній вигляд і стиль. Таким чином, ви відразу зрозумієте, чи підходить цей заклад для концепції і напрямки вашого торжества. Варто відзначити наявність парковки, її місткість, уточнити у адміністратора її вартість для гостей (можливо, вона входить в ціну обслуговування банкету).

Зайшовши всередину, відзначте кількість залів, наявних в закладі. Якщо ви хочете закрите торжество, необхідно дізнатися, чи можливо закрити весь ресторану і якщо сума вас не влаштує, обов'язково уточніть, скільки заходів одночасно може проходити в цьому ресторані.

Кількість гостей і фінансові питання

Перш ніж дізнатися про кількість осіб, на яких розрахований вибраний вами банкетний зал, уточніть його площу. Для комфортного «співіснування» гостям необхідна площа в 2 кв.м. на 1 людину, якщо ви плануєте фуршет, можна обійтися 1 кв.м. на одного гостя.

Далі слід уточнити вартість оренди залу. Часто цієї суми не включають у вартість обслуговування банкету, і це може стати неприємним сюрпризом для вашого бюджету. Обов'язково дізнайтеся вартість замовлення на одну людину для банкету і для фуршету, алкогольне меню і можливість привезти свій алкоголь. Схвалення свого алкоголю популярна не у всіх закладах, але це заощадить вам велику суму!

Уточніть фінансовий аспект. Розмір передоплати для бронювання дати, види оплати (готівкова або безготівкова), дата внесення залишкової вартості, а також дата остаточного затвердження меню. Багато молодих, замовляючи банкет, знають кількість запрошених гостей приблизно, адже ще не всім роздали запрошення, не всі підтвердили свою присутність. Уточніть у адміністратора останню дату, коли ще можна змінити кількість персон для банкету!

Для того, щоб заощадити також дізнайтеся:

  • Можливість привезти свій десерт (торт, капкейкі).
  • Чи можна привезти свої фрукти і овочі.
  • Можливість використання своїх безалкогольних напоїв, кави, чай.
  • Надання знижок рестораном, подарунки (коровай, весільний торт)

Декор і технічні питання

Дуже важливими залишається питання про декор залу. Якщо у вас тематичне весілля або певна колірна концепція, буде не зайвим дізнатися деякі моменти, які можу стати в більшості випадків ключовими:

  • Наявність чохлів на стільцях, їх колірна гамма. Чи входять чохли в вартість банкету або їх оренда - окрема стаття витрат? При необхідності - можливість їх прибрати.
  • Кольорове рішення серветок і скатертин.
  • Прокат весільної арки, можливість і вартість її використання.

Не менш важливими питаннями є пункти, щодо обслуговування вашого банкету. Поцікавтеся про кількість офіціантів, які будуть обслуговувати ваше свято. За правилами хорошого сервісу кількість персоналу береться з розрахунку 1 офіціант на 10 гостей.

З адміністратором ресторану також вирішується технічна сторона питання. Наявність музичного, світлового і проекційного обладнання, його оренда в день весілля, знижки та умови прокату. Якщо ви хочете скористатися послугами музикантів і ведучих, які працюють при ресторані, необхідно дізнатися умови їх роботи, якщо ж ви плануєте привезти своїх фахівців - уточніть суму неустойки, яку необхідно виплатити ресторанним музикантам на вечір простою.