Секрети e-mail маркетингу: що потрібно знати до відправлення листа

З ефективністю e-mail-маркетингу важко посперечатися, оскільки листи в своїх електронних ящиках читають абсолютно всі. Про те, як правильно використовувати можливості цього інструменту залучення, дізнаємося в даній статті

E-mail-розсилки на сьогоднішній день є одними з найбільш дієвих і бюджетних інструментів інтернет-маркетингу. Незважаючи на те, що деякі фахівці говорять про низьку затребуваності комерційних листів серед користувачів, це не завжди відповідає дійсності. Успішність розсилок багато в чому залежить від змісту листів, їх періодичності і ряду інших причин, зокрема залучення досвідчених фахівців цієї сфери, якими по праву вважаються співробітники digital агентства Eprofit, про цю компанію детальніше можна дізнатися на сайті www.eprofit.com.ua. Експерти склали звід правил e-mail-маркетингу, які допоможуть на кілька кроків наблизитися до успіху і отримати таку бажану конверсію.

Магія заголовків, персоналізація і перші правила

Відправляючи комерційні листи своїм клієнтам, компанія, звичайно ж, розраховує на зворотний зв'язок від користувачів у вигляді переходів по посиланнях, покупок і інших активностей. Відповідні дії аудиторії в цих питаннях багато в чому залежать від того, як складено лист, коли відправлено і які слова міститися в його заголовку.

Саме правильні слова в заголовках можуть істотно підвищити ефективність всієї розсилки. До "магічних" можна віднести такі слова як: "знижка", "новий", "акція", "кращі" і т.д. Тут же варто згадати і про підстановки, які допомагають робити листи більш особистими і орієнтованими на конкретного користувача. Результативність подібних "хитрощів", ​​показує, що наявність в заголовку листа слова "знижка" підвищує ймовірність його відкривання і відсоток переходів.

Те ж саме стосується слів "новий", "як", "продажу" і т.д. Лідером же є слово "новини", на який користувачі реагують найактивніше. крімі того користувачі частіше відгукуються на ті листи, в темі яких вказана компанія, про яку піде мова. Якщо адресат вже відноситься до вашої лояльної аудиторії, то назва в заголовку змусить його принаймні відкрити лист, і дасть шанс на подальші, потрібні вам, дії.

Важливу роль в тому, як часто аудиторія відкриває ваші листи і читає їх, грає персоналізація, про яку ми вже згадували раніше. Погодьтеся, адже набагато приємніше отримувати листи з особистими зверненнями від компанії, ніж автоматизовану розсилку. Однак існує і протилежна думка. За мірками західного ринку, персоналізовані комерційні листи давно застаріли і вже не викликають емоцій у споживачів. Проте, відсоток відкриттів кореспонденції із зазначенням імені користувача або спеціальними знижками саме для нього, все ще більше відсотка відкриттів так званих "листів без підстановок":

Для того, щоб збільшити успішність розсилок і їх результативністьпотрібно виконувати ряд правил.

  • Розсилати тригерні листи, орієнтовані на активність кожного конкретного користувача на сайті.
  • Персоналізувати і робити ставку на особисті листи.
  • Сегментувати по реакції - слід ретельно вивчати реакцію користувачів на листи вашої компанії і активно працювати з тими клієнтами, які читають кореспонденцію і роблять переходи. Іншу частину адресатів необхідно залучати будь-якими можливими способами.
  • Використовувати серію листів, що розповідає про товари або знижки. Розсилка може відбуватися з різною періодичністю - щодня протягом тижня, через день і т.д.
  • Проводити a / b тестування заголовків - потрібна тема для листа, на яку будуть реагувати користувачі, знайдеться не відразу. В результаті тестових відправлень і вивчення результатів підходяща формулювання буде отримана швидше.