Підбір кольору для рулонних штор

Відтінок тканинних ролетів визначає, наскільки добре вони будуть гармоніювати з інтер'єром житла. Вибираючи колірне рішення, слід обов'язково врахувати стилістику, переважну в приміщенні, освітленість квартири в різний час доби, і те, на яку сторону виходять вікна. Відштовхуватися виключно від власних естетичних уподобань помилково: ваш улюблений відтінок - не обов'язково ідеальний для декору вікон.

Сфері інтер'єрної моди властива мінливість: тони-фаворити змінюються від сезону до сезону. Стежити за новими трендами не обов'язково, хоча і не зашкодить - можливо, серед актуальних відтінків знайдеться підходяще рішення для вашої квартири. Як би там не було, а в інтернет-магазині https://rollo.net.ua/ ви точно знайдете тканинні ролети, які по кольору, і фактурі повністю будуть відповідати як вашим індивідуальним смакам, так і актуальним трендам. 

Бежевий - універсальний колір

Різні тони бежу - гармонійне поєднання з різними інтер'єрним колірними елементами. Штори такого забарвлення роблять вікна нейтральними, не акцентуюючи на них надмірну увага. У всякому разі вони не зіпсують обстановку, непогано в неї вписуючись.

Ненав'язливий світло-сірий і спокійний білий

Білий візуально розширює маленькі приміщення - підійде для компактних, з невеликою площею помешкань. Білі тканинні ролети рекомендується використовувати для вікон, що виходять на південну сторону - це «холодний» тон.

Білі ролети з тканини вигідно виглядають в спальні, дитячій, гостьовій кімнаті - заспокійливо впливають на психіку, допомагаючи налаштовувати на повноцінний відпочинок.

Благородні відтінки світло-сірого - універсальні і практичні. Вони привертають мінімум уваги, але виглядають більш сучасно, ніж бежеві: вигідно підкреслюють лаконічність обстановки, не перевантажуючи її колірним достатком.

Холодний блакитний і насичений синій

Рулонні штори блакитного кольору підходять для спальні: спокійна, холодна гамма сприяє розслабленості, повноцінному відпочинку. Відтінки блакитного здатні привнести в приміщення атмосферу безтурботності, затишку. Холодний відтінок особливо приємний влітку - створює відчуття приємної прохолоди в кімнаті.

Насичений синій доречний у вітальні, на кухні. Він надає певного благородства обстановці, налаштовує на умиротворення і романтичний лад. Неяскраві відтінки синього гармонійно виглядають в дитячій.

Фіолетовий колір - ідеальний для творчості

Штори в фіолетовому вирішенні доречні у вітальні, кабінеті, домашній студії. Фіолетовий створює атмосферу таємничості, натхнення - сприяє генерування нових ідей, допомагає креативно мислити. Світлі, спокійні тони фіолетового підійдуть для кухні.

Фіолетовий в поєднанні з білими надають обстановці розкоші, елегантності. Акуратне поєднання бузкового і холодного червоного стане «родзинкою» в незвичайному інтер'єрі.

Приглушений бордовий і класичний червоний

Відтінки червоного вважаються романтичними - вони пасують в спальні, вітальні. Якщо крім рулонних штор, в кімнаті є інші предмети аналогічного кольору, приміщення може виглядати важким, утяжеленним. Такого поєднання слід уникати.

Тканинні ролети бордового кольору - вибір для їдальні, вітальні, кабінету. За умови правильного поєднання із загальною обстановкою, виглядають аристократично і благородно.

Зелений і салатовий - кольори природи

Навіюють весняний настрій, допомагають розслабитися і заспокоїтися після важкого робочого дня. Рулонні штори зеленого кольору підходять для будь-яких кімнат, включаючи кухню, спальню і дитячу.

Теплий відтінок зеленого нібито заряджає обстановку енергією: хочеться творити і радіти життю. Саме тому зелені ролети - одні з найбільш популярних рішень.

Коли доречний темний колір

Чорні та коричневі ролети - гідне доповнення сучасних інтер'єрів. Поєднуються зі стилями «мінімалізм», «хай-тек», «контемпоррі», надають приміщенню лаконічності, завершеності.

Порада: не рекомендуємо використовувати чорні, коричневі ролети в погано освітлюваних кімнатах - інтер'єр вийде надто похмурим.

І на завершення кілька порад:

  • Вікна, які виходять на схід або північ, потребують яскравих, теплих кольорів. Відмінно підійдуть жовті, салатові, помаранчеві ролети. Кімната буде виглядати більш теплою і затишною.
  • Для вікон з західної та південної сторони оптимальні нейтральні відтінки: сірий, білий, бежевий. Ролети відповідного забарвлення захистять приміщення від занадто різкого сонячного світла.
  • Тканинні ролети обов'язково повинні «вписуватися» в загальну обстановку вашого будинку. Інтер'єри, виконані в м'яких тонах, цікаво поєднуються з насиченими забарвленнями завіс. Яскраве житло гармонійно доповнять світлі, спокійні ролети.