Самосвальні напівпричепи - переваги використання

На сьогоднышный день самоскиди використовуються в найрізноманіших галузях. Якщо раніше застосовували звичайні автомобілі-самоскиди, то сьогодні величезну популярність набувають самосвальні напівпричепи.

Самоскидний напівпричіп застосовують для перевезення сипучих вантажів (землі, щебеню, гравію, вугілля і руди). Вони активно використовуються в сільському господарстві і будівництві. Це пов'язано з їх більшою вантажопідйомністю і продуктивністю в порівнянні зі звичайними вантажівками-самоскидами. Крім того, ціна самосвального напівпричепа приблизно в 2 рази нижче, ніж стандартного вантажівки. а тут можна замовити цю техніку по найкращій вартості. Також компанія «Зміїв Транс» надає послуги з переобладнання напівпричепів, і їх комплексного сервісного обслуговування.

Види і параметри самосвальних напівпричепів

Самосвальні напівпричепи відрізняються за такими характеристиками:

  • Способом розвантаження. Напівпричепи-самоскиди можуть мати односторонню (бічну або задню), двосторонню (з двох боків) і універсальну розвантаження (на три сторони). Як правило, перший варіант самосвальних напівпричепів зустрічається найчастіше. Але якщо потрібно розвантажуватися в щільно заповненому просторі складу, найкраще підійдуть напівпричепи з універсальної розвантаженням.
  • За способом висипання вантажу існують самосвальні напівпричепи примусового і похилого розвантаження. У першому варіанті використовується гвинтовий стрижень (шнек), який своїм обертанням виштовхує вантаж. У другому випадку застосовують спеціальні телескопічні підйомники. Роботами з вивантаження вантажу можна управляти з водійської кабіни або з зовнішнього боку.
  • Вантажопідйомності і кількості осей. Самосвальні напівпричепи можуть бути двухосними, тривісними і чотиривісних. На вантажопідйомність впливає кількість осей. Двовісні напівпричепи можуть перевозити 25 т. вантажу, тривісні - 35 т., чотиривісні - 45 т. Такі напівпричепи мають посилену раму.
  • Форми кузова. Кузов може бути квадратним і напівкруглим. У квадратному кузові можна транспортувати не тільки сипучі вантажі, але і цегла, плитку і т.п. Напівкруглий кузов має меншу вагу, ніж квадратний. Крім того, в ньому немає зварних швів на бортах, тому розвантаження відбувається набагато швидше, що позитивно впливає на стійкість вантажівки.
  • Обсягу кузова. Природно, самоскидний напівпричіп має більший обсяг вантажного відсіку, ніж будь-яка вантажівка-самоскид (26-70 куб.м.).
  • Матеріалу виготовлення. Самосвальні напівпричепи виробляються з алюмінію або сталі. Перший варіант (полегшений) служить для транспортування легких об'ємних вантажів, тоді як сталевими напівпричепами зазвичай перевозять тверді і важкі вантажі. Для алюмінієвих напівпричепів використовують пневматичну підвіску, тоді як для сталевих - ресорну підвіску.

Переваги використання самосвальних напівпричепів

Напівпричепи-самоскиди мають безліч плюсів:

  • Велика вантажопідйомність, що дозволяє перевізнику перевезти більший обсяг вантажу і, відповіно, зробити маршрут рентабільнішим.
  • Можливість різнобічного розвантаження, що знижує час простою і підвищує ефективність роботи.
  • Економічність перевезень.
  • Швидка окупність самосвальних напівпричепів.

Сучасні самосвальні напівпричепи піддаються масштабних змін і модифікацій. Їх обладнають додатковими складовими, покращують їх виробничі і експлуатаційні якості.