Що потрібно знати про ландшафтне освітлення

Ландшафтне освітлення є досить складним завданням. Якщо розміщення чагарників, рослин, квітів, ставків і гірок можна підглянути у всесвітній мережі, то вечірнє світло доведеться робити строго під потреби певної ділянки, а неправильний підбір призводить до того, що ваш ландшафт перетвориться в темну печеру або засвічену зону, через яку доведеться пересуватися в сонцезахисних окулярах.

Велика кількість тематичних світильників зараз випускається різними виробниками, але продукція лише деяких з них може претендувати на це горде звання. На сайті https://salonlustr.com.ua/c20-Ulichnoe_osveshchenie інтернет магазину САЛОН ЛЮСТР ви зможете підібрати найоптимальніший варіант ландшафтного світильника, всі представлені тут моделі найвищої якості, безпечні, надійні, і відповідають всім актуальним естетичним трендам.  

Не кожен світильник призначений для ландшафту

Зараз прийнято будь-який освітлювальний прилад на довгій ніжці запихати в ландшафтні рішення, що є в корені неправильним. Ці специфічні вироби повинні володіти такими якостями:

  • Декоративний плафон. Зараз є широкий вибір, починаючи від квіткових плафонів, закінчуючи великою кількістю різних геометричних форм. Тут вирішується не тільки завдання освітлення, але і сам виріб днем ​​має гармонійно виглядати в загальній композиції.
  • Світло не може бути спрямованим. 99% моделей володіє якісним м'яким розсіяним світлом. Це дає можливість робити розмиті тіні, що розчиняються в темряві. Якщо поставити занадто жорстко спрямовані промені, то можна отримати відчуття, що ви перебуваєте на складі або в цеху.
  • Декоративна ніжка. Складно назвати це електричною опорою, хоча за своїми функціональними характеристиками так воно і є. Зазвичай це художнє лиття, гранованої або прорізної форми. Ви можете підбирати з величезного асортименту, причому часто ніжка поставляється окремо.

Як підібрати світильник під свій ландшафт

Прислухайтесь до порад експертів. Це дозволить якісно зробити красивий зовнішній вигляд ділянки без особливих зусиль:

  • Намагайтеся не задирати світильники на велику висоту. Інакше з'явиться відчуття, що ви перебуваєте в кімнаті, а не на відкритому просторі. Пускайте світло низом або трохи вище рівня очей. Це дозволить не сліпнути від світлового потоку, а насолоджуватися вечірніми прогулянками.
  • Можна використовувати стійки різної висоти, щоб створити відчуття асиметрії. Особливо це буде корисно для ділянок, що не мають прямої лінії. Найчастіше її задає садова доріжка. Якщо вона звивисто петляє по площі, то тоді можна сміливо застосовувати даний прийом. Виглядати це буде дуже ефектно!
  • Підсвічувати тільки об'єкти, які ви хочете бачити в нічний час доби. Ніколи не акцентуйте світло на садові фігури, це найбільший страх для дітвори! Якщо в заміському будинку будуть періодично жити маленькі онуки або у вас є свої діти, то краще відмовтеся від такої сумнівної прикраси зовсім. Психологи називають садових гномів однією з найбільш сильних фобій, які змушують малечу в будинку сахатися від кожної рухомої тіні.
  • Для ставка необхідно підібрати контурні світильники. Також можна кинути в прибережній траві світлодіодну трубку. Це дозволить отримати чітку видимість водного об'єкта, але він не буде виглядати як чорна пляма, а дозволить створювати гру світла і тіні.