Як відрізнити оригінальні кросівки від підробки

Якщо у вашому шопінг-листі присутні брендові кросівки, то не зайвим буде дізнатися про правила визначення їх оригінальності. На що звернути увагу при покупці і як перевірити справжність товару, читайте в нашій статті.

Як відрізнити оригінальні кросівки: загальні поради

Не важливо, якому бренду ви віддаєте перевагу. Є ряд певних характеристик, за допомогою яких можна з великою часткою ймовірності визначити: оригінал перед вами або підробка. Звичайно, якшо ви здійснюєте шопінг у перевірених місцях, таких як інтернет-магазин https://hype.com.ua/catalog/muzhskie-krossovki-dlya-bega, де в широкому асортименті представлено нові оригінальні колекції Adidas, Nike, Asics, і інших відомих виробників, такої проблеми у вас не виникне.  Втім, кілька важливих моментів все ж потрібно знати.

Упаковка

Найбільш інформативні деталі упаковки - артикул і штрих-код. Якщо на коробці їх немає, перед вами, швидше за все, фейк. Якщо є, рекомендуємо перевірити їх справжність. Зробити це можна так:

  • для перевірки артикулу, введіть його в рядок пошуку Google. Якщо в результатах пошуку ви побачили фото своєї пари, артикул - оригінальний, в разі підробки за запитом або нічого не знайдеться, або будуть фото інших моделей;
  • для перевірки штрих-коду підійде сервіс UPCitemdb. Якщо пара взуття оригінальна, ввівши штрих-код у рядок пошуку, з'явиться найменування і зображення вашої моделі.

Також відсканувати і перевірити штрих-код на відповідність можна смартфоном за допомогою спеціальних додатків.

Ще один момент: штрих-код на упаковці повинен бути ідентичний коду, зазначеного всередині кросівок. Є й деякі обмеження: рідкісні і ексклюзивні моделі можуть не визначитися ні по артикулу, ні по штрих-коду. Особливо це стосується лімітованих колекцій.

Акуратність виконання і правильність логотипу

Уважно огляньте пару взуття. В оригінальних брендових кросівках всі шви, вишивки рівні і симетричні. Немає зайвих слідів клею, забарвлення рівномірне без плям або переходів, відсутній різкий неприємний запах. Тиснення на підошві і рифлені елементи виконані без задирок і необроблених країв.

Також зверніть увагу на назву бренду. Виключені помилки, пропущені або переставлені букви, сам логотип - без зайвих деталей і спотворень.

Ціна і розмірний ряд

Перед покупкою радимо уважно вивчити порядок цін на вподобану модель на офіційному сайті виробника або на перевірених онлайн-майданчиках. Занадто низька ціна свідчить про те, що вам пропонують не оригінал, а копію. Також шанси придбати фейк зростають, якщо продавець пропонує розміри максимум до 43. Всі відомі бренди виробляють взуття аж до 50-го розміру, і відсутність в магазині великих розмірів говорить про те, що тут торгують підробками.

Крім вищенаведеного у кожного бренду є і цілий ряд інших ознак, знаючи які можна розпізнати підробку.

Як відрізнити оригінальний Адідас

Кросівки Adidas вже давно стали культовими предметами взуттєвого гардероба. Саме тому кількість фейків постійно зростає. Щоб відрізнити справжню брендову пару від підробки уважно вивчіть ярлик на зворотному боці язичка.

Тут обов'язково вказується:

  • країна-виробник;
  • розмірна сітка;
  • внутрішній код фабрики-виробника;
  • місяць і рік випуску.

Але особливу увагу слід звернути на три останніх параметра. По-перше, артикул моделі, його можна перевірити через Google. Природно, в результатах пошуку повинна бути показана саме ваша модель. По-друге, номер партії, який повинен відповідати номеру на коробці. І останній, але найважливіший параметр - унікальний код, розташований в самому низу ярлика. Дані коди на лівому і правому кросівках повинні відрізнятися. Це обумовлено тим, що для уникнення крадіжок, випускаються вони на різних фабриках. Як правило, на підроблених кросівках ці коди збігаються.

Як відрізнити оригінальний Nike

Для визначення достовірності кросівок Nike діємо за схожим алгоритмом. Перший етап - вивчаємо ярлик. Він також прикріплений на зворотному боці язичка, але не пришитий, як в інших брендах, а приклеєний термоклеем. На ярлику розташована наступна інформація:

  • розмір взуття;
  • початок випуску моделі;
  • артикул;
  • дата випуску даної конкретної пари кросівок;
  • штрих-код.

Для перевірки артикулу і коду скористайтеся способами, описаними вище. Додатково вивчіть взуття на наявність всіх заявлених характеристик - технологія виготовлення підошви, наявність вентиляційних отворів, відповідність колірній гамі. Наприклад, популярні Air Max повинні мати в підошві прозорі порожнисті області. Їх розмір, кількість і місця розташування залежать від конкретної моделі. Порівняйте вашу пару з фото на офіційному сайті.