Особливості оформлення візи до Великобританії для українців

Люди, котрі вперше стикаються з оформленням візи до Великобританії, змушені мати справу з такою кількістю різних вимог, що багато хто просто губиться, і навіть з відчаю опускає руки.
візове агентство world visa

На даний момент Великобританія є однією із затребуваних країн для подорожей, бізнес зустрічей, навчання. Плануючи поїздку до Великобританії вам необхідно оформити візу для в'їзду до цієї країни, а на сайті https://www.worldvisa.com.ua/ ви дізнаєтесь про київське візове агентство World Visa, яке допоможе вам у цій нелегкій справі. Окрім того, сюди ви можете звертатися, коли вам потрібна гостьова, туристична, студентська, сімейна, транзитна і інші типи віз до США, Канади, Австралії. 

Отож, сьогодні поговоримо про особливості оформлення візи до Великобританії для українців.

Визначення правильного типу візи до Великобританії

Перед тим, як формувати пакет документів, необхідно зрозуміти, який тип візи до Великобританії ви будете запитувати. Від цього залежить багато чого, тому треба чітко розуміти, як ви будете позиціонувати свою поїздку. Особливо це актуально для довгострокових віз, оскільки неправильно вибраний тип візи спричинить за собою проблеми з підтверджуючими документами на в'їзді в протягом усього терміну дії візи. 

Якщо мета поїздки - туризм (відвідування визначних пам'яток, вистав, концертів, спортивних змагань в якості глядача), то вам варто вибрати тип Standard Visitor visa (туристична мета поїздки). Даний тип візи не має на увазі працевлаштування і звернення за фінансовою допомогою до громадських фондів. За цією ж візою можна помандрувати, подивитися пам'ятні та цікаві об'єкти, відвідати розважальні заходи, побувати в гостях у друзів або родичів. Рекомендований термін перебування за 1 в'їзд - не більше 3 тижнів. 

У тому випадку, якщо на території Великобританії у вас проживають близькі родичі (батьки, діти, брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки), вашим типом візи буде Standard Visitor visa (із зазначенням мети поїздки як гостьова). При цьому ваші справжні цілі поїздки вже будуть не настільки важливі. Правила британців такі, що якщо ваші родичі проживають у них на законних підставах, то у вас немає іншого вибору, крім як подавати документи на цю візу. 

Може трапитися і так, що в Сполучене Королівство ви відправляєтеся з метою переговорів з діловими партнерами, відвідування конференції або виставки, обміну досвідом з колегами. Для таких ситуацій передбачено тип Standard Visitor visa (ділова мета поїздки). При цьому дана віза є саме діловою, а не робочої, і так само, як і дві попередні, не передбачає працевлаштування, роботи на постійній або тимчасовій основі з отриманням заробітної плати від британських компаній. Найчастіше це - відрядження, організовувані компанією-роботодавцем. Відносно підтверджуючих документів цей тип візи, мабуть, вимагає найбільше уваги і точності.

Якщо ж мета вашої поїздки - короткострокове навчання на мовних чи інших курсах не більше, ніж на 6 місяців, то вам варто звертатися за візою Short-term study. Перебуваючи в Великобританії по ній, ви зможете проходити навчання, встановлений обраної вами програмою. Однак важливо пам'ятати, що навчання в школах, коледжах, університетах та інших закладах, програми яких передбачають тривалі терміни, за цією ж візою здійснити не можна, навіть повертаючись на батьківщину кожні півроку. 

Особливості підготовки пакету документів для візи

Формування правильного пакету документів, який відповідає меті поїздки, - це наступний після визначення самої мети крок. Він є найбільш важливим і значним у всій процедурі подачі заяви на візу.

Найголовніший документ, без якого розгляд навіть не почнеться, - це документ (або документи), що підтверджує мету вашої поїздки. У випадку з туристичною поїздкою - це бронь готелю, для гостьової необхідно запрошення і фінансові документи, що запрошує (довідка з роботи, виписка з банківського рахунку, договір оренди на квартиру), для ділової - запрошення від приймаючої компанії або реєстрація на захід.

Не менш важливі фінансові документи. Вони покликані продемонструвати наявність у вас джерела стабільного доходу і заощаджень - тобто коштів, які ви зможете витратити на поїздку. Для цього треба подати довідку з місця роботи із зазначенням посади, стажу та доходу, а також довідку з банку про наявність коштів на вашому рахунку. При цьому потрібно зазначити, що до уваги не береться кредитний ліміт, англійців цікавить саме залишок особистих коштів на рахунку. Це може бути дебетова карта (наприклад, зарплатна), вклад або депозит. Якщо на кредитній карті також є якась сума (а не наданий банком ліміт), то і цього буде достатньо.

Однак навіть наявність підтверджень мети поїздки, довідок з роботи і з банку не гарантує отримання візи. Англійці проявляють інтерес до всіх ваших економічним і соціальним зв'язкам всередині країни. Для їх підтвердження необхідно надати копії свідоцтв про реєстрацію шлюбу і народження неповнолітніх дітей, навіть якщо чоловік і діти не їдуть разом з вами. Важливим плюсом стане також наявність документів на власність: квартиру, будинок, машину, земельну ділянку. При цьому всі основні фінансові та супровідні документи обов'язково надаються з перекладом на англійську мову, без якого їх розгляд неможливий.

Крім надання особистих документів, кожен претендент на візу повинен заповнити візову анкету на сайті Прикордонної Служби Сполученого Королівства. Ця форма заповнюється на англійській мові і містить досить докладну інформацію про заявника та його поїздці. Іноді причиною відмови стають не недоліки в документах або їх відсутність, а неправильно заповнена анкета.