Найпоширеніші помилки при монтажі бітумної черепиці

При детальному огляді пошкодженої бітумної покрівлі дуже часто з'ясовується, що причинами проблем, що виникли є далеко не знос матеріалу і навіть не експлуатаційні ушкодження. У більшості випадків це стає неминучим результатом помилок, допущених при монтажі цього покрівельного матеріалу.

Навіть якщо використовувати якісну і довговічну черепицю, неправильне її укладання зведе нанівець всі його захисні властивості. Звичайно, найкраще таку відповідальну справу, як монтаж бітумної черепиці VipDah довірити досвідченим фахівцям компанії Альтернатива, які якісно, швидко і без зайвих переплат виконають покрівельні роботи любої складності. 

У цій статті ми розглянемо, які помилки найчастіше допускаються при укладанні бітумної черепиці і як їх уникнути.

Недостатньо добре закріплений настил

Недбале ставлення до монтажу настилу даху - одна з основних помилок, що допускаються при укладанні покрівлі. Прогин настилу призводить до розхитування і «самовитаскування» кріплення, в результаті чого капелюшки покрівельних цвяхів, які виступають, пошкоджують листи черепиці. Підсумок - протікання в місці пошкодження.

Як виправити: проблемні цвяхи необхідно витягти, пошкоджену черепицю замінити на нову.

Неправильне укладання першого ряду черепиці

Виникнення протікання також можливе через збіг з'єднань першого і стартового рядів черепиці. Якщо проблема вчасно не виявлена і не виправлена, постійний контакт з атмосферною вологою призводить до гниття решти крокв і інших елементів покрівельної конструкції.

Як виправити: незахищені стики необхідно зміцнити невеликими пластинами з металу, закріпивши їх під черепицею покрівельними цвяхами або герметиком. Якщо настил все ж встиг пошкодитися, необхідно зняти кілька елементів черепиці поруч, замінити пошкоджену ділянку, укласти захисну водонепроникну мембрану і тільки після цього відновлювати дахове покриття.

Ненадійне кріплення листів черепиці

Якщо пелюстки черепиці з бітуму закріплені недостатньо міцно, вітер легко зможе підняти їх краю, дозволяючи воді вільно проникати всередину покрівельної конструкції.

Як виправити: найчастіше, для того, щоб виправити ситуацію, необхідно зняти недбало закріплене покриття і монтувати його правильно, з достатньою кількістю кріплень, слідуючи схемою кріплення. У холодну пору року, при монтажі, необхідно використовувати промисловий фен, для підігріву бітумного в'яжучого з внутрішньої сторони гонту бітумної черепиці.

Непродумана конструкція самого даху

Дуже часто причинами протікання стають помилки, допущені на етапі проектування покрівлі. Водостічна система, димохід - все це повинно бути розміщено грамотно і представляти собою єдину систему, яка працює без збоїв.

Як виправити: кардинально змінити ситуацію не вийде, оскільки будівництво будинку вже завершено. Однак зміцнити проблемні ділянки потрібно обов'язково.