Вибираємо ковролін

Хочете придбати ковролін для свого дому, але не знаєте як його правильно вибрати? Це зовсім не складно зробити, якщо дотримуватись кількох простих правил.

Уже досить довгий час з-поміж багатьох видів покриття для підлоги ковролін займає провідні позиції. Багато людей сьогодні віддають перевагу саме ковроліну за його міцність та великий вибір орнаментів. За допомогою цього підлогового покриття можна легко та без особливих зусиль доповнити будь-який інтер’єр. І це далеко не всі його переваги. Про інші плюси ковроліну та про те, як його правильно вибирати, поговоримо сьогодні у статті.

Що таке ковролін та його основні види

Ковролін являє собою покриття, яке має товщину орієнтовно 4 міліметри. Але не потрібно плутати його з килимом. Килим має свій чітко визначений розмір та закінчений візерунок. Ковролін же продається виключно у рулоні та має візерунок який повторюється з певною періодичністю.

Ковролін може бути тканим або тафтинговим. У першому випадку ковролін виготовляють способом переплітання ниток. Це досить тривалий та непростий процес, але в результаті отримують дуже якісне покриття, яке має довгий строк служби. В другому ж випадку, за допомогою спеціальної машинки створюють спеціальне покриття, до якого потім кріпиться клейова основа. Коштуватиме такий ковролін значно дешевше ніж тканий. І він стане чудовою альтернативою для тих, хто шукає економ-варіант. Але має таке покриття свої мінуси. Воно може з часом розтягнутися та вважається не таким практичним як ткане.

Як правильно вибрати ковролін?

Хочете придбати ковролін для свого дому, але не знаєте як його правильно вибрати? Це зовсім не складно зробити, якщо дотримуватись кількох простих правил. В першу чергу, слід звернути увагу на колір та візерунок покриття. Він повинен вписуватись в загальний стиль вашого приміщення і гармоніювати з меблями й іншими предметами інтер’єру. Визначтеся з розміром ковроліну. Бажано купувати таке покриття з запасом. Для цього додайте по кілька зайвих сантиметрів довжини з кожного краю.

Важливим критерієм вибору ковроліну є його міцність і надійність. Таке покриття як правило обирають не на один рік. Тому воно повинно бути зносостійким. Зверніть увагу на якість виробу. Якщо бажаєте придбати надійний варіант який служитиме довго тоді краще віддавати перевагу ковроліну який виготовлений тафтинговим способом. Для тих хто розраховує заплатити менше, слід придивитися до тканого ковроліну. Ціна ковроліну повинна відповідати якості виробу.