Види алмазних дисків, і правила роботи з ними

Алмазні диски застосовуються для різання різноманітних будівельних матеріалів: бетону, каменю, асфальту, плитки, цегли і багатьох інших. Переваг у різання алмазним диском дуже багато, і в першу чергу це швидкість, точність, низький рівень шуму.

Алмазні диски представляють собою різальний інструмент, здатний вести обробку дуже твердих матеріалів: мармуру, бетону та залізобетону, керамічної плитки, цегли, натурального і штучного каменю.

Штроблення і оброблення тріщин, нарізування різних типів швів, - все це доступно при наявності спеціального обладнання і алмазних дисків певного виду, а замовити цей та інший алмазний інструмент найвищої якості можна на сайті https://distar.ua/ru/catalog/sverla-almaznye/ компанії «Ди-Стар». Зауважте, при виборі даних виробів, необхідно чітко визначити вид робіт, який планується виробляти і матеріал, який буде підлягати обробці.

Види алмазних дисків, сфери їх використання

Найбільш поширеними і універсальними є диски алмазні сегментні. З їх допомогою здійснюють сухе різання цегли, бетону, натурального каменю. У цій категорії окремим видом йдуть сегментні диски для різання асфальту і сирого бетону, які відрізняються більш широким зазором між сегментами. Турбо-сегментні мають більші можливості, зокрема, справляються з армованим залізобетоном і забезпечують більш чисту кромку при різанні, але і вартість їх трохи вища. Для досягнення ефекту охолодження інструменту існують алмазні диски супер-турбо і хвиля, поверхня яких не плоска, а хвилеподібна.

Другою категорією виділяються диски алмазні з суцільною кромкою, які знайшли своє застосування в різанні каменю, плитки, кахлю. Як правило, цей інструмент використовується в стаціонарному обладнанні. За рахунок прямого профілю ріжучої кромки різ виходить чистішим, виключається утворення відколів. Однак процес обробки даним інструментом передбачає водяне охолодження, що неприпустимо в ручному обладнанні через ризик взаємодії з електричним струмом.

Розрізняються алмазні диски і за класом якості: економ, стандарт, преміум, супер. Тут мається на увазі обсяги робіт, які планується виконати. Безсумнівно, ресурс інструменту класу преміум значно вище, ніж інструменту економ, що відбивається і на вартості. Тому, вибираючи той чи інший вид алмазного диска, слід враховувати, де саме він буде застосовуватися: в побуті або на виробництві, - і в якому випадку процес буде більш економічно вигідним.

Основні правила роботи з алмазними дисками

  • Щоб диск рівно і красиво різав предмети, необхідно його правильно зафіксувати в болгарці чи іншій машині. Ще чимало важливо враховувати швидкість обертання диска, вона пишеться на диску. Не варто застосовувати його там, де він не зможе впоратися з різьбленням, наприклад, якщо диск призначений для різання по плитці, він не проріже залізобетон і вже тим більше арматуру.
  • Важливо! Робота з болгаркою на проста і повинна вестися з особливою обережністю. Якщо диск встановити більше розміром, то він зіскочить, а така дія неодмінно завдасть травму. Не рідкісні випадки, коли результат таких експериментів плачевний і стає останнім в житті.
  • Ніколи не знімайте захисний кожух, він для того і призначений, щоб робота відбувалася безпечно.
  • Одягайте рукавички перш ніж почати різьблення, вони повинні бути з гумовими накладками або шкіряні. Це захистить руки від можливого враження електрострумом.
  • Особливо важливо підібрати правильно інструмент. Швидкість і стан приводу повинні підходити по маркуванню, яке позначено на диску. Наприклад, якщо ви працюєте з деревиною, то і підбирати прилад з дисками необхідно за відповідними параметрами.
  • Під час роботи не можна стояти занадто близько до інструменту і нахиляти голову вперед.
  • Працювати найкраще в масці для захисту обличчя та очей, щоб пилюка не потрапляла в них.