Біотуалет. Види і особливості. Робота і застосування. Плюси і мінуси

Біотуалет — це переносний туалет не пов'язана з каналізацією, в якому є резервуар для накопичення відходів. Для запобігання появи неприємного запаху в ньому передбачаються різні способи переробки нечистот.

Купити біотуалет можна в інтернеті на сайті компанії УкрСтандарт або в спеціалізованих точках продажу.

Де застосовується біотуалет

Необхідність в розташуванні біотуалету виникає на територіях не оснащені централізованої каналізації. Це ідеальний варіант коли неможливо провести монтаж звичайного унітазу або побудувати септик. Найчастіше таке обладнання встановлюють в мобільних торгових точках, продавці яких не мають можливості надовго відлучатися від свого робочого місця. Також біотуалети знайшли своє застосування в будинках на колесах. Нерідко їх встановлюють для людей з обмеженими можливостями. Біотуалети є зручним рішенням для монтажу на дачних ділянках. Їх установка менш трудомісткий, ніж будівництво септика.

Типи і характеристики біотуалетів

У першу чергу, туалети, які працюють за цим принципом, можна розділити на дві категорії:

  1. Портативні.
  2. Стаціонарні.

Портативні мають розмір трохи більше звичайного унітазу. Вони порівняно легкі і можуть пересуватися через одного чоловіка. Що ж стосується стаціонарних пристроїв, то такі конструкції насправді також можуть пересуватися, але вже з використанням крана або декількох осіб. Вони являють собою кабіну, тому встановлюються на вулиці і не потребують у власному помешканні як портативні пристрої. Внизу кабінки є більш містка ємність для збору відходів. Найчастіше біотуалети такого класу можна зустріти на вулицях, особливо в період проведення масових заходів, таких як концерти або святкування.

Розглянемо один з видів біотуалетів за класифікацією.

Торф'яні біотуалети

Цей варіант способу переробки фекалій є найбільш екологічно чистим. Конструкція біотуалету складається з верхньої частини представляє собою сидіння і ємності з торфом, а також нижнього герметичного резервуару для скупчення нечистот. В даний пристрій заповнюється торф'яна суміш з живуть в ній мікроорганізмами. Вони активно переробляють фекалії, розкладаючи їх на компост, який не має такого різкого запаху. При кожному застосуванні туалету накопичувальний бак з нечистотами повинен пересипатися торф'яної сумішшю, після чого відразу починається біологічна переробка. Бактерії діють настільки ефективно, що отримується на виході компост може застосовуватися в якості добрива для рослин. Перед цим необхідно спочатку складувати відходи в спеціальну компостну яму до повного закінчення циклу компостування. Період, за який здійснюється заповнення бака мало тривалий, щоб компост був закінчений.