Як отримати кредит на кращих умовах?

Карантин чи не карантин, проте фінансове питання стоїть гостро майже у кожного українця. Потреби можуть бути різними. Комусь терміново потрібно сплатити комунальні послуги, комусь — відвідати лікаря, а декому банально не вистачає до зарплати. У знайомих можна попросити декілька сотень, але якщо тут і зараз потрібні декілька тисяч, задача дещо ускладнюється. 

Типова ситуація, коли кредитний ліміт збільшити не так легко (а в карантинних умовах більшості клієнтів банків його навіть скоротили), а закладаючи у ломбарді прикраси або техніку, велика ймовірність залишитися без своїх речей. При цьому швидко отримати кредит в Україні може навіть домогосподарка, студент, безробітний чи пенсіонер — через мікрофінансові організації, які можуть видати потрібну суму не невеликий строк. Що це таке та як саме це працює, розповімо нижче. 

Чи можна довіряти МФО

Репутація мікрозаймів неоднозначна. Повсякчас можна зустріти розповіді людей, які взяли позику, потім ще одну, а через час втратили майно або ж декілька років виплачують відсотки за прострочками. Такі історії можуть бути правдивими, проте завжди потрібно дізнаватися все детально: людям пропонують отримати гроші в кредит швидко, але у договорі вказують не всю інформацію, або ж ховають проценти за дрібним шрифтом. 

Діяльність МФО з 1 липня 2020 року регулюється НБУ. Тепер, якщо вам пропонують отримати грошовий кредит на невеликий строк, організація не має права приховувати додаткові відсотки та ховати невигідні умови за дрібним шрифтом та зірочками, інакше їй загрожуватиме штраф. 

Кредитуватися в онлайні вигідно та комфортно

Зараз сплатити комунальні послуги, інтернет, купити квитки або замовити продукти додому можна онлайн, тож логічно, що сфера кредитування також перейшла в онлайн. Це зручно, але головне — безпечно. 

Як це працює? Схема у більшості організацій схожа, наприклад, MyCredit пропонує отримати кредит на картку онлайн всього за декілька хвилин: 

  1. Обрати суму кредиту та строк. 
  2. Вказати контактні дані (серія та номер паспорта, ідентифікаційний номер). 
  3. Зареєструвати особистий кабінет. 
  4. Заповнити анкету та вказати номер картки. 

Не потрібно приносити довідку про дохід, чекати декілька годин чи навіть днів — рішення приймається за 15 хвилин. Перша сума до видачі складає 6 000 гривень під 0,01% на день, у подальшому вона може зрости до 12 000. Звичайно, за умови своєчасної сплати.

Можна отримати кредит в МФО, навіть якщо у вас вже були прострочки. За словами Альбіни Марченко, кредитного експерта MyCredit, для банків кредитна історія позичальника є одним з вирішальних факторів при видачу кредита. «Якщо ваш кредитний рейтинг недостатньо високий, максимум, на що ви можете розраховувати, — це кредитна картка з невеликим лімітом. У сервісах онлайн-кредитування кредитна історія також перевіряється, але вона не відіграє вирішальної ролі. Навіть якщо у минулому у вас були прострочки, але зараз ви успішно їх закрили — ви маєте усі шанси отримати гроші на картку у MyCredit», — зазначає Альбіна. 

Кредит отримати швидко в Україні можна на чесних умовах: коли ви обираєте строк та суму, система показує, скільки грошей ви переплатите. Чи варто брати кредит на власні потреби, вирішувати вам. У 2020 році 20% заявок, які були оформлені у MyCredit, — це гроші на сімейні потреби, а 17% людей потребували коштів до зарплати. Тому варто мати на увазі, що це реальний спосіб отримати кредит онлайн на картку без звернення до родичів або ж ризику не викупити обручку у ломбарді.