Лазерне різання металу - ефективна і якісна сучасна технологія

У сучасному виробництві технології лазерного різання набуло величезною популярністю. Про причини цього, напевно, здогадатися не так вже й складно.

Лазерне різання - це воістину унікальна технологія, яка здатна похвалитися цілою низкою незаперечних переваг. Сучасні верстати для лазерного різання металу, зокрема серій F, і F-T про які детальніше можна дізнатися на сайті https://www.bodorlaser.net/ru/seriya-f-f-t/ офіційного дистриб'ютора відомого виробника лазерного обладнання Bodor laser, дають можливість виготовляти вироби і елементи найскладніших форм і конфігурацій.

Якщо порівнювати технологію лазерного різання з іншими методами розрізу металу, то її головною відмітною якістю є можливість виконання роботи без прямого механічного впливу на заготовку, що теж дуже і дуже важливо. Обумовлено це тим, що нинішні моделі верстатів для лазерного різання надають своїм операторам можливість регулювати потужність лазерного лікування.

Принцип роботи лазера для різання металу

Лазерне різання по металу складається з двох основних етапів роботи з деталлю: плавлення і випаровування. Для того щоб створити елемент певної форми і з конкретними параметрами, виконуються наступні роботи:

  • Лазерний промінь певних характеристик впливає на конкретну точку металевої поверхні, яка підлягає нарізці.
  • Під таким променем метал розігрівається до температури плавлення, внаслідок чого з'являються поглиблення по контуру різання.
  • Далі точковий вплив енергії лазера доводить до кипіння металевий сплав для випаровування речовин.

З метою прискорити і вдосконалити процес виготовлення деталей установки для лазерного різання використовують етап плавлення в якості основного. Такий підхід гарантує оперативне виконання виробничих операцій і точне дотримання форми і розмірів.

Основні переваги лазерних станків

  • Устаткування дозволяє працювати з заготовками різної товщини. Лазер можна використовувати для різання сталі та алюмінію завтовшки від 0,2 до 20 мм, заготовок з латуні товщиною від 0,2 до 15 мм і продукції з нержавіючої сталі товщиною до 50 мм.
  • Прилад повинен обробити матеріали без механічного впливу на поверхню, що дозволяє безпечно використовувати пристрій для різання дуже тонких і крихких деталей.
  • Процес обробки матеріалу проходить під управлінням комп'ютерної програми і спеціального блоку управління. Для отримання деталі, досить підготувати креслення, завантажити його в апарат і запустити програму в роботу.
  • Устаткування дозволяє отримувати складні за формою вироби з мінімальним ступенем похибки. Утворені металеві елементи не потребують додаткової обробки. Комп'ютерна система управління робить можливим виготовляти продукцію з точністю до 0,1 мм.
  • Установка має високу продуктивність і швидкість різання. Завдяки відсутності механічного контакту з поверхнею заготовки та високої потужності обладнання швидко ріже вироби з тонколистової сталі і деталі з твердих сплавів.
  • Лазерне різання - це вигідна альтернатива існуючим технологічним методам обробки металу таким, як штампування і лиття. Використання лазерної технології дозволяє істотно знизити витрати на виробництво продукції невеликими партіями.
  • Висока точність роботи лазерного інструменту виключає необхідність подальшої обробки деталі, що позитивно позначається на собівартості виробів. Висока продуктивність обладнання, невелика кількість відходів також впливають на кінцеву вартість продукції.
  • Можливість повної автоматизації процесу виготовлення виробів, яка дозволяє виключити вплив людського фактора на якість кінцевого продукту.