Що потрібно знати про сталеві радіатори опалення

Ще недавно в міських квартирах можна було зустріти виключно чавунні батареї, що застосовувалися в системі опалення. Хоча вони відрізнялися не дуже привабливим дизайном, але все ж мали свої переваги.

Їх випускають і сьогодні, проте більшою популярністю користуються інші різновиди цих опалювальних пристроїв. Зокрема, ефективні надійні сталеві радіатори придбати можна на сайті онлайн супермаркета сантехніки Сантехсклад, де вони пропонуються в значному асортименті. 

Конструкція сталевих батарей

Сталеві радіатори почали випускатися у відповідь на енергетичну кризу, яка вимагала підвищеної економії енергоресурсів. Вони нагріваються значно швидше, ніж виконані з чавуну. Такі опалювальні пристрої вважалися приладами нового покоління, тому навіть зараз, хоча з'явилися і інші варіанти, ринок на 75% складається якраз з них. Все це за рахунок їх високих технічних характеристик.

Що ж собою являють ці радіатори, які їхні конструкційні особливості? 

Не можна вважати, що такі прилади, які застосовуються в системі опалення, однакові. Виробники випускають їх декількох видів.

  • Два сталевих листа, які мають ідентичні штамповані поглиблення. Вони потім з'єднуються разом і всередині рухається теплоносій.
  • Два відштампованих листа, де відбиток виглядає як буква П. Тут відбувається циркуляція повітря.
  • З тильного боку робляться спеціальні П-подібні ребра, що сприяє підвищеній тепловіддачі.

Використовувані для таких радіаторів сталеві листи відрізняються своєю незначною товщиною. Вони не бувають товщі 2 мм, тому відбувається значна економія металу.

Дизайн сталевих радіаторів виділяється своєю простотою. Їх можна застосовувати як в класичному стилі інтер'єру, так і в сучасному хай-теку. А щоб поліпшити їх дизайн, пропонуються спеціальні декоративні екрани. За рахунок цього радіатори із сталі виглядають ще більш привабливо.

Характеристики та різновиди сталевих радіаторів

Якщо такі радіатори порівнювати з чавунними моделями, відразу можна звернути увагу на те, що виконані зі сталі виглядають більш привабливо і акуратно. Вони виконані таким чином, щоб було зручно регулювати температурний режим. І хоча для них знадобиться незначний обсяг теплоносія, зате їх тепловіддача досить серйозна. Вони здатні менше тримати тепло, але це і не так важливо, тому що ніхто щодня не включає і не виключає опалення.

Виробники випускають такі радіатори не тільки різної форми, але і в різному кольоровому оформленні. Завдяки цьому спрощується їх вибір. Важливо і те, що вибирати їх можна і по потужності, враховуючи площу приміщення, де вони будуть встановлюватися.

Щодо конструктивних особливостей, то на сьогоднішній день виробниками пропонуються наступні види:

  • панельні,
  • трубчасті,
  • секційні.

Найменшим попитом користується останній варіант, і все через те, що такі радіатори не здатні витримувати тиск понад 6 атмосфер. Для міських квартир, де можливий гідроудар, вони абсолютно не підходять. Їх можна встановлювати тільки в приватних будинках з індивідуальним опаленням.

Найнадійніші - це трубчасті радіатори, так як вони витримують тиск до 15 атмосфер. З цієї причини їх вартість найвища.