Виклик евакуатора: особливості послуги і основні завдання водія

В ситуації, коли транспортний засіб в силу певних причин не може пересуватися самостійно, важливо знати, кого покликати на допомогу, і як це зробити правильно. У більшості випадків автовласник, вимушений звертатися в евакуаційну службу, засмучений тим, що трапилося ДТП, поломкою або злету в кювет. Однак важливо зберігати холодну голову і робити все правильно.

Евакуація автомобілів - затребувана послуга. Чим більше машин стає на дорогах, тим частіше потрібна допомога спеціальної техніки в непередбачених ситуаціях: ДТП, з'їзд з траси, поломка будь-якої складності. Якщо автомобіль не може слідувати до місця призначення, недорогий евакуатор в Києві виручить в будь-якій ситуації, достатньо лише на сайті https://evakuator.org.ua знайти контактні дані, і звязатися з диспетчером служби.

Якими бувають сучасні евакуатори

Ця техніка відрізняється різноманітністю. Є кілька варіантів платформ (зсувні, ламана, з апарелями), а також два основних механізми для навантаження:

  • Лебідка. Найчастіше можна зустріти саме це рішення. Машини, оснащені лебідкою, можуть бути з апарелями (рейками) або ламаною платформою. Для затягування техніки на платформу використовується лебідка будь-якого виду: ручна, гідравлічна, електрична. Останній варіант все частіше зустрічається в сучасній техніці. Електричні пристрої працюють більш швидко, плавно і без особливих зусиль з боку людини.
  • Кран маніпулятор. Це найкраще рішення в найскладніших ситуаціях, коли до транспортного засобу важко підібратися з різних причин. Маніпулятор дозволяє здійснювати пряме або бічне навантаження, працювати з машинами, у яких повністю заблоковані колеса.

Евакуатори також можуть мати два поверхи, але така техніка в основному застосовується для перевезення машин на продаж, рідко - в разі масштабних ДТП.

Виклик евакуатора: основні завдання водія

Знайти евакуатор в Києві не складе проблем - потрібно лише заздалегідь запастися номерами підходящої компанії. Але найвідповідальніший момент - це саме виклик техніки на місце. Водій повинен бути гранично уважним, щоб повідомити диспетчеру правильні дані.

Треба назвати точне місце знаходження, марку і модель автомобіля, обов'язково уточнити, чи є в авто вантаж, який не можна витягти. Необхідно докладно описати і ситуацію, в якій знаходиться машина: її положення щодо дороги, а також наявність блокуючих під'їзд елементів. Вся ця інформація допоможе фахівцям підібрати підходящу техніку і максимально швидко вирішити проблему.

Деякі компанії крім евакуації пропонують ремонт техніки на місці - це стосується ситуацій, коли поломка не надто складна. Така послуга допомагає заощадити час і гроші, тому що через невеликий проміжок часу клієнт відправиться далі на своїй машині.

При замовленні евакуатора треба підготувати документи на машину і документ, який підтверджує право клієнта управляти даним видом техніки. Це потрібно для перевірки фахівцями: так майстри перевіряють, чи не попався їм шахрай.