5 найпоширеніших міфів про відеоспостереження

У сучасному світі відеоспостереження стало необхідністю. І справа тут не в тому, що зараз загроза приватної власності стала більшою. Ризик і раніше, і зараз приблизно однаковий, від зловмисників може постраждати приватне майно, бізнес. Але останнім часом, коли технології дешевшають, буквально кожен може дозволити встановити систему відеоспостереження і убезпечити матеріальні цінності від крадіжки або пошкодження.

Навіть у того, хто ніколи не стикався з системами відеоспостереження та охоронними системами, є своє уявлення з цього приводу. І воно не завжди відповідає дійсності. Давайте спробуємо зруйнувати кілька поширених міфів про камери і системах відеоспостереження.

Міф 1: камера здатна побачити обличчя будь-якої людини з великої відстані, варто тільки наблизити картинку на екрані комп'ютера.

Це не зовсім так. Якщо камера аналогова, вона «побачить» обличчя тільки з відстані в 3-4 метри. При необхідності розглядати на зображенні дрібні деталі, варто віддати перевагу мегапіксельним цифровим камерам.

Міф 2: Бездротові камери дозволять заощадити на кабелях.

Якщо камера не підключена до мережі, це не означає, що їй не потрібно живлення. Камера може працювати на акумуляторах, за зарядом яких потрібно постійно стежити, до того ж час від часу вони неминуче виходять з ладу, заміна так само вимагає вкладення коштів.

Міф 3: Приховане відеоспостереження ефективніше, ніж явно встановлена ​​камера.

Це дійсно так. Камера, яку видно, «дивиться» тільки в одну сторону, зловмисники можуть орудувати в «сліпій зоні» камер. Крім того, прихована камера робить величезний психологічний ефект, навіть табличка «Увага! Вас знімає прихована камера »вже змушує насторожитися. До того ж прихована установка забезпечує безпеку самій камері.

Міф 4: Приховане спостереження абсолютно законно.

Це не завжди так, законодавець передбачає законну установку камер відеоспостереження і незаконні приховані камери. Якщо ви задумалися про встановлення прихованої камери, уважно читайте законодавство.

Міф 5: Відеокамери шкідливі для здоров'я.

Існує думка, що камери поширюють шкідливе випромінювання і знаходиться під ними довгий час небезпечно. У цьому є сенс, але випромінювання камери можна порівняти з впливом телевізора або мобільного телефону. Більш потужні камери можуть видавати випромінювання трохи вище, ніж мобільники, але тим не менш, всі вони досить безпечні.

Довірити таку серйозну справу як охорону особистого майна, виробничих чи інших об'єктів слід досвідченим, відповідальним фахівцям. І якщо вам потрібна дійсно надійна сучасна охоронна сигналізація в Харкові, звертайтесь в компанію "Охорона і безпека".