Коли пора міняти ролик приводного ременя

Від того, наскільки правильно функціонує система навісних агрегатів, в тому числі генератор, насос гідропідсилювача керма, водяний насос, компресор кондиціонера, залежить ефективність двигуна автомобілю й експлуатації машини в цілому.

Щоб створити високу продуктивність підвісного обладнання, потрібно правильно натягнути приводний ремінь. В іншому випадку з'являться проблеми. Для правильної натяжки пристрою в сучасні мотори встановлюють допоміжний вузол — ролик приводного ременя. Він відіграє дуже важливу роль в роботі двигуна внутрішнього згорання, а значить, при виході з ладу йому знадобиться термінова заміна.

Причини заміни натягувача

Термін служби ременя та його ролика може відрізнятися з урахуванням виду механізму. Звичайні ексцентрикові змінюють регулярно разом з ременем, а демпферні і пружинні пристрої використовуються довше. Заміна механізму проводиться відповідно до рекомендації виробника того чи іншого ДВЗ, а також з дотриманням оптимальних строків. При порушенні цих правил можливі неполадки в роботі агрегату. Наприклад, його заклинювання при перегріванні через зупинку помпи. Серед ознак того, що деталь, якій присвячений цей допис, потребує заміни, необхідно відзначити наступні:

  • сліди від іржі і поява тріщин;
  • знос підшипника шківа;
  • зіпсований шків;
  • відсутність співвісності ремінного блоку;
  • шум в ролику натягу;
  • неправильно встановлений важіль натягувача;
  • сильна вібрація важеля;
  • скрип і перебої при русі важеля;
  • розтяг пружини.

Якщо Ви помітили одну з перерахованих проблем в своєму автомобілі, потрібно перевірити, як функціонує натягувач системи приводу мотора. При цьому діагностика необхідна й інших вузлів та систем.

Лайфхак для тих, хто збирається купувати запчастини

На сьогодні знайти відповідального постачальника якісних запасних частин, у тому числі описаних вище запасних частин або ж ременів ГРМ (https://autodoc.ua/category/remen-grm-id229-3), знайти доволі не складно. Але не всі з них можуть гарантувати доставку необхідних деталей протягом двох годин до автосервісу. Так, Інтернет-магазин «Autodoc.ua» безкоштовно доставить на СТО «Автодок» по всій Україні, зокрема, на 31 станцію технічного обслуговування в Харкові. Тут реалізується весь спектр продукції для авто – від шин, що з приходом холодів стане актуальним питанням, до двигунів та інших товарів.