Аварійне відкриття замків - особливості процедури

Часто буває так, що потрібно відкрити власні вхідні двері без ключа. Ситуація з різних причин може трапитися з кожним і в будь-який час. Якщо був злом замків злочинцями-дилентантами, їх доведеться міняти, а частіше зламувати, оскільки старими ключами навряд чи буде можна користуватися.

Ви не маєте при собі ключа, або після зміни власника ключа зовсім не залишилося - в будь-якому випадку замок можна відкрити. Екстрене відкриття замків можна провести самостійно, вивчивши основні методи і запасшись необхідним інструментом. Але краще довіритися професіоналам, так як в будь-якій справі потрібні певна вправність і кмітливість. На сайті https://kiev.moygorod.ua/ru/zamok/ ви знайдете контактні дані відповідних служб в Києві. 

Різновиди замків і необхідність злому

До найбільш поширених типів запірних пристроїв вхідних дверей відносяться наступні:

  • Циліндровий або англійський замок. Це простий, але ефективний пристрій, що найчастіше зустрічається в побуті. При достатній мірі секретності відрізняється високою стійкістю до злому інтелектуальним методом.
  • Сувальдний або сейфовий замок. Пристрій відрізняється підвищеною зломостойкостью силовим способом. Дуже часто встановлюється на вхідних металевих дверей.
  • Дисковий або фінський замок. Популярність даного пристрою стає меншою, але до сих пір можна зустріти на старих дерев'яних вхідних конструкціях. Відсутність пружин збільшує взоломостойкость, але цей замок дуже слабкий на відкриття силовим способом.
  • Електронний. Злом замків цього типу інтелектуальним методом вимагає спеціальних знань. Знання розташування елементів живлення і проводки під полотном вхідних дверей полегшує завдання. Силовий злом нічим не відрізняється від замків інших типів, оскільки в них використовуються ідентичні ригельні системи.

Санкціоноване або аварійне відкриття замків може знадобитися в наступних випадках:

  • Замок заклинило.
  • Зламався ключ, і його частина залишилася в замковій щілині.
  • У разі втрати ключа. Якщо двері зачинилися, а ключа при собі немає, замок теж доведеться розкривати.
  • Виконується заміна замку через відсутність ключа.

Іноді бувають ситуації, коли потрібно швидко відкрити чужі двері, господарі у від'їзді і ключа не залишили. Наприклад, якщо вас заливають сусіди зверху, в квартирі почалася пожежа або терміново необхідно надати допомогу нерухомому хворому. А для цього потрібно знати, як розкривати замки.

У будь-якому випадку зламувати замок потрібно з мінімальними втратами для його функціональності. Робити все потрібно так, щоб залишалася можливою заміна якоїсь частини, а не доводилося купувати новий пристрій.

Способи злому

Розкрити замок можна двома способами:

  • Інтелектуальним. Потрібні відмички або інші «розумні» пристосування і вміння ними користуватися. Щоб отримати навички поводження з відмичками потрібно чимало часу і велике бажання.
  • Силовим. Злом здійснюється за допомогою грубої фізичної сили і потужних інструментів - фомки, свердла, викрутки і так далі. Будь-який замок можна видавити з лутки фомкой.

Користуватися відмичкою в цьому плані - найкращий варіант. Замок не отримує ушкоджень. Це вимагає навчання. Але це краще, ніж платити слюсарям, МНС-никам або спеціалізованим компаніям. До слова, їх представники все одно, щоб відкрити, користуються відмичками.

Силовий спосіб залишає після себе руїни. Часто пошкодження отримують не тільки сам замок, а й полотно і навіть коробка двері. Даний спосіб підходить тільки в крайньому або в разі дефіциту часу. Після силового злому доведеться заплатити не тільки за новий замок, але і за нові двері.