Коли потрібен сімейний адвокат

Сімейним людям здається, що держава в їх відносинах - третій зайвий. У нашій країні прийнято звертатися до фахівця з питань сімейного права рідко і несвоєчасно. А дарма, адже сімейний адвокат допоможе не тільки вирішити складні проблеми, але і запобігти їх появі.

Фахівці по сімейних справах рекомендують не чекати і звертатися до них з будь-яких питань, пов'язаних з аліментами, укладенням шлюбу, процесом розлучення і розділу майна. Юрист захистить ваші інтереси, допоможе зберегти фінанси і досягти бажаного результату.

У чому особливість сімейного права

Сімейне право - система норм, яка регулює особисті і майнові відносини між родичами. У Сімейному Кодексі України є відповіді на всі питання, які стосуються наступних тем:

  • Шлюб. Оформлення, припинення і визнання його недійсним.
  • Особисті відносини. Як правило, мова йде про подружжя, їх вибір місця проживання, типу заробітку і особливостей спільного проживання, а також про взаємини між дітьми і батьками.
  • Майно. Володіння, розпорядження і користування нерухомістю і різними матеріальними цінностями.
  • Батьківсько-дитячі відносини. Усиновлення, опіка та піклування.

Сімейне право в різних країнах істотно відрізняється, тому, будучи громадянином України, потрібно орієнтуватися на вітчизняний кодекс.

Особливість Cімейного права в тому, що для вирішення родинних питань його знання недостатньо. Часом адвокату потрібно звертатися до Кримінального Кодексу. Це потрібно для врегулювання ситуації, де мають місце бути протизаконні і карані дії.

Функції сімейного юриста

До закону люди звертаються в той момент, коли потрібно захистити їх інтереси. Таке рідко відбувається в стабільній ситуації, коли «все добре». Але як тільки шлюб дає тріщину, з'являються проблеми з дітьми або спадщиною - вони зв'язуються з сімейним юристом. Хоча, краще це зробити заздалегідь, до настання кризи.

Складання шлюбного договору, консультації з питань спадщини та батьківства, врегулювання конфліктів - лише мала частка тих питань, які вирішує сімейний адвокат. Розглянемо основний блок питань, який відноситься до компетенції такого фахівця:

  • конфлікти при розірванні шлюбу;
  • позбавлення батьківства та усиновлення дітей;
  • призначення аліментів;
  • відповідальність за несплату аліментів;
  • встановлення і оспорювання батьківства;
  • отримання спадщини;
  • оформлення документів: заповіт, шлюбний договір, дарча.

З одного боку, варіанти вирішення таких питань прописані в законодавстві, а з іншого - є безліч специфічних ситуацій, які не визначені в правових документах.

Зате вони розглядаються в судах і обговорюються з професійними юристами. В результаті, завдяки досвіду сімейні адвокати стають компетентні у великій кількості питань. Розглянемо ряд конкретних ситуацій і спробуємо систематизувати накопичений ними досвід в статті.

Оформлення шлюбу, розлучення, розподіл сімейного майна, стягнення аліментів, права батьківства. Ці, та інші питання грамотно вирішить досвідчений сімейний адвокат юридичної компанії «Санкам».