"Правильне" СТО: поради автоекспертів

Правильно обраний автосервіс - це кваліфіковане і чесне обслуговування вашого транспортного засобу. Сам вибір залежить від ряду факторів: новий або старий автомобіль, його марка, доступність сервісів в певному населеному пункті, платоспроможність і т.п. В результаті у власника залишається кілька варіантів, як правило, з типовими для них перевагами і недоліками.
СТО

Знайти гідну СТО не так легко і швидко, як здається на перший погляд. Добре, якщо ви з першого разу у Харкові потрапите, і вирішите скористатися послугами ElCars-Сервіс, про який детальніше можна дізнатися на сайті elcars.ua/service/. Цей астосервіс укомплектований новітнім обладнанням, на якому працюють найкращі фахівці своєї галузі.

Втім, не кожному автовласникові так щастить з вибором, тому потрібно зважено і ретельно зайнятися цим питанням відразу після придбання машини. Загалом, у вас є три варіанти для вибору місця ремонту вашого авто.

  • ремонтувати машину в офіційному дилерському центрі: це найдорожчий варіант, але тут працюють тільки кращі працівники, їх кваліфікація постійно підвищується (вони проходять навчання в кращих закладах), запчастини дилерські центри ставлять оригінальні, у них є можливість брати їх безпосередньо у виробника, і вони справляються практично з будь-якою проблемою.
  • приватна СТО, на таких станціях часто працюють колишні працівники офіційних дилерських центрів, але сервіс тут коштує трохи дешевше.
  • «домашній» гараж якогось автомобільного механіка, ціна тут дешева, але якість теж не на вищому рівні, і такі механіки можуть впоратися далеко не з кожною проблемою, а ремонтують часто тільки старенькі автомобілі.

Основні критерії вибору СТО

Досвід роботи підприємства

Перше, на що варто звернути увагу, - це досвід підприємства. У СТО обов'язково повинен бути свій сайт, це говорить про його серйозності і про те, що вони на сервісному ринку давно. На сайті, як правило, люди залишають коментарі про виконану роботу, хороші і не дуже. За ним ви зможете дізнатися, як давно працює СТО, скільки у них клієнтів і чи задоволені вони роботою.

Комплекс послуг, що надаються

Перевірте перелік послуг, які вони надають. Якщо це офіційний центр, то, звичайно ж, вони роблять будь-який ремонт. А на приватних підприємствах повинен бути перелік їх послуг, можливо, в ньому не буде потрібних саме вам. За розмірами списку ви також зрозумієте рівень їх підготовки і досвіду. Ще може бути таке, що на СТО надають послуги тільки для певних марок авто.

Ідеально, звичайно ж, щоб на СТО було також і кафе (ви зможете випити кави або перекусити, поки чекаєте), також мийка. Це свідчить про те, що тут роблять все для зручності клієнта.

Професіоналізм і вік персоналу

Щоб перевірити професіоналізм персоналу, ви можете попросити, щоб вам показали документи, що підтверджують кваліфікацію працівників і ліцензію СТО на проведення ремонту, такого роду документи часто вішають на стіни самого приміщення. Відвідайте заклад самостійно, задавайте питання працівникам - по їхніх відповідей ви зрозумієте компетентність персоналу. Якщо вони будуть мимрити і не відповідати конкретно на поставлене запитання, то біжіть звідти.

Ремонтне і діагностичне обладнання станції

Ви маєте повне право перевірити якість ремонтного і діагностичного устаткування, воно повинно бути вчасно відкаліброване. Якщо станція оснащена новітнім комп'ютерним обладнанням, це дуже добре - значить, вони серйозно ставляться до своєї роботи, але це ще не запорука якісного надання послуг.

При відвідуванні СТО попросіть показати вам майстерню, де, власне, буде проводитися ремонт: там не повинно бути брудно, інструменти не розкидані по підлозі - це показує їхнє ставлення до своєї роботи. Якщо вам заборонять оглядати робочий простір, варто задуматися про довіру до такої СТО.

Подивіться також запчастини, з якими вони працюють, на їх вартість. Якщо їх ціна дорожче роздрібної, попросіть пояснити вам причину.

Надання гарантій на виконання робіт

І останній момент: гарантія, яку станція дає на надані послуги. Перевірте, як складається гарантійний договір, що вони вказують, на який термін дають гарантію і як усувають недоліки в разі шлюбу. Коли автомобіль здається на ремонт, складається договір і акт здачі авто, де вказується результат діагностики, всі видимі неполадки, повний опис використовуваних запчастин, терміни виконання ремонту, вартість, гарантійні обов'язки сервісної станції.