Відкатні ворота: функціональність, надійність, плюс суттєва економія місця

Економія місця - ось головна перевага відкатних воріт, крім цього, вони практичні і зручні у використанні. Зсувні конструкції встановлюють на в'їздах в приватні володіння, дачні кооперативи, заводські території.

Ця конструкція досить проста, вона складається з декількох елементів: рами (її грунтують і забарвлюють на заводі), щита, направляючих та роликів, електроприводу (для автоматичних моделей). Для щита використовуються двосторонній або односторонній профнастил, дерево, сітку-рабицю, сендвіч-панелі. Зашивання воріт може бути зроблена з листової сталі, з прутка, встановлюють і ковані щити. Загалом, на сайті https://vorota-center.com.ua/ ви дізнаєтесь більше про ці конструкції, і зможете їх вигідно замовити. 

Найдешевший і практичний варіант - модель з профнастилу, він легкий і стійкий до зовнішніх впливів. Найміцніший варіант - моделі з листової сталі, але вони потребуватимуть додаткових витрат, так як їх велика вага має на увазі використання більш дорогої фурнітури і автоматичних елементів.

Найбільш екологічні моделі - з дерева, а найкращий простір для дизайнерських рішень дають ковані вироби.

Різновиди моделей

Перевага воріт не тільки в широкому асортименті матеріалів, але і в можливості вибору різних видів конструкцій. Найбільш поширені на ринку моделі:

  • Підвісні - за допомогою роликових візків на балці закріплюється полотно, балка встановлюється на висоті 4-5 метрів.
  • Консольні - це конструкція з балкою, розміщеною не над проїздом, а збоку в отворі, вона фіксується за допомогою роликових візків на міцному фундаменті. Це відмінний варіант для українського клімату, така конструкція не боїться снігових заметів.
  • Моделі на металевих палях, встановлених на глибині не нижче 1,5 метрів.

Також пропонуються механічні та автоматичні відкатні ворота, перевага останніх в тому, що для відкриття і закриття досить лише натиснути кнопку. Автоматика може бути доповнена вбудованою системою безпеки і фотоелементами, пульт управління кодується, і відкрити ворота іншим пультом не можна. Механіка дешевше, це розумний вибір для заміських котеджів, якими користуються нечасто. Відкриваються ворота легко, без проблем впорається навіть підліток.

Вибираючи ворота, потрібно відповісти на головні питання: на яку суму ви розраховуєте, як часто і в яких умовах вони будуть експлуатуватися. Підвісні моделі потребують очищення зазору між нижнім краєм і землею, консольні - в очищенні і змащення роликів, в рейкових необхідно чистити нижня рейка від льоду і снігу. Для промислових об'єктів найкраще підходять підвісні відкатні ворота, перевага яких в тому, що їх практично неможливо зламати. Консольні моделі складаються з безлічі деталей, але прості в установці, а також безшумні. Найпростіші у використанні рейкові, їм потрібно менше всього простору.

Головні переваги

Крім економії місця і різноманіття конструкторських рішень, перевагами воріт є їх стійкість до негативних погодних умов і тривалий термін експлуатації. Робочий ресурс передбачає 25 000 циклів відкривання і закривання, що в середньому дорівнює 15 рокам служби. Надійність і простота ручного управління, зручність автоматики - у кожної моделі є свої плюси.

При установці воріт не використовується вільний простір за конструкцією, тому функціонал заміського ділянки не знижується, автомобіль можна розміщувати впритул до воріт. Зсувні моделі стійкі не тільки до вітру, а й до снігових заметів. Монтаж такої конструкції проводиться швидко, однак вимагає певних навичок.