5 головних правил вибору квартири в новобудові

Коли люди вибирають квартиру в новобудові, їм доводиться враховувати безліч факторів і нюансів. Розповідаємо про 5 головних речей, на які треба звернути увагу в першу чергу.

Оцінити розташування будинку

Порахуйте скільки часу ви будете проводити в дорозі. Адже кожен день ми кудись їздимо: на роботу, навчання або по інших справах. Тут є два варіанти - вибір будинку поруч з самим відвідуваним місцем, наприклад, роботою, або пошук оптимального розташування. Це - база. Що ще?

  • Важливо, щоб в районі, де знаходиться будинок, працювали дитячі садки, школи та поліклініки. Не забудьте також перевірити, чи є поруч магазини, поштові відділення, аптеки і банки.
  • Зелена зона також є важливою перевагою, особливо для любителів здорового способу життя та сімей з маленькими дітьми. Чудово, якщо поруч з будинком буде парк або ліс, де можна дихати свіжим повітрям і бігати вранці.
  • Дивіться в майбутнє, оцініть перспективи розвитку району. Можливо, зовсім скоро поруч побудують нову станцію метро або відкриють школу з поглибленим вивченням іноземних мов.

Вибираючи житло в Житомирі, обов'язково зверніть увагу тут https://river-city.com.ua/ на чудові пропозиції квартир в новобудові від ЖК «РІВЕР СІТІ». Зелена екологічно чиста мальовнича зона біля річки, розвинена інфраструктура, близкість до центру міста - погодьтесь, ідеальне розташування!   

 

Перевірити надійність забудовника

Досвід, репутація і надійність забудовника - важливий фактор при виборі квартири в новобудові. Як вибрати і не пошкодувати?

  • Вивчіть забудовників, зберіть про них інформацію. Для цього не обов'язково володіти спеціальними навичками розвідника: всі важливі дані можна знайти в мережі. Відвідайте сайт компанії, пошукайте про неї новини в ЗМІ та відгуки інших покупців.
  • Не забудьте перевірити, чи є у забудовника акредитація банків. В майбутньому ця інформація допоможе вам, якщо ви вирішите брати квартиру в іпотеку. До того ж співпраця з великими банками - це в цілому хороший знак і говорить про надійність компанії.
  • Перевірте, чи в порядку документи на будівництво. За законом, забудовники повинні розміщувати у відкритому доступі (зазвичай на своїх сайтах) документи, які підтверджують права на земельну ділянку, проектну документацію та дозвіл на будівництво.

Вибрати планування і поверх

Розташування кімнат у квартирі, вид з вікон і поверх мають важливе значення. Сьогодні багато забудовників пропонують квартири з просторими кухнями-вітальнями і вбиральнями зонами. А може ви мрієте про просторій терасі? Такі пропозиції теж зустрічаються.

  • Зверніть увагу на висоту стель. У квартирах, де стелі вище звичайного, створюється враження ніби квартира «дихає» і місця в ній більше. Також подивіться, куди виходять вікна і чи буде в квартирі світло. Вікна, що виходять на сонячну сторону з видом на доглянутий парк, відразу додають квартирі 100 балів.
  • Подивіться на плані, скільки квартир буде на вашому поверсі. Чим менше - тим, швидше за все, тихіше буде у вас вдома. Не забувайте, ви вибираєте квартиру в новобудові, а значить, навіть якщо житло продається з обробкою, в перший час вам не уникнути шуму, пов'язаного з ремонтом, який затіяли сусіди.
  • Також подумайте про поверх. Якщо в родині є люди похилого віку або ви вибираєте житло для немолодих батьків, краще підшукати квартиру на першому або другому поверсі.

Дізнатися вартість і умови покупки

Ціна питання - мабуть, найбільший головний біль для будь-якого, хто вирішив купити нерухомість. Не поспішайте. Зважте всі «за» і «проти». Влаштуйте сімейну раду. І, найголовніше, уважно вивчіть пропозиції на ринку.

  • Пошукайте інформацію про ціни, запитайте у забудовника про розстрочки, знижки та акції. Обов'язково вивчіть розділ з пошуку житла в новобудовах на популярних сервісах.
  • Якщо ви розглядаєте покупку житла в іпотеку, зверніть увагу на спеціальний список забудовників, які працюють з банками за програмою субсидування (зменшення) процентних ставок. Не забувайте, якщо у вас є діти, при покупці квартири ви можете скористатися материнським капіталом і отримати мінімальну процентну ставку (зараз вона в районі 5%). 
  • Пам'ятайте, чим ближче термін введення будинку в експлуатацію і видача ключів, тим, як правило, дорожче квартири. Так влаштований ринок. Тому купити готову квартиру «за дешево» і переїхати на наступний день навряд чи вийде. Якщо хочете купити квартиру трохи дешевше і готові почекати рік-два, вибирайте житло на ранніх етапах будівництва.

Побачити будинок своїми очима

Якщо сумніваєтеся у виборі квартири в новобудові, вирушайте на місце будівництва. Часто буває так, що бачиш будинок своїми очима і відразу розумієш - це саме він або треба шукати далі.

  • Постарайтеся змоделювати ситуацію, при якій ви начебто вже живете тут. Зайдіть в найближчий магазин, прогуляйтеся до зупинки автобуса чи метро, ​​оцініть дитячі майданчики у дворі, дізнайтеся про парковку - відчуйте себе місцевим жителем.
  • Якщо ви плануєте покупку квартири в іншому місті і можливості швидко приїхати «на розвідку» немає, хорошим варіантом стане віртуальна екскурсія за допомогою карт Google Maps. А якщо в місті, де ви хочете купити квартиру, живуть ваші друзі або родичі, запитаєте ради у них, вони напевно підкажуть. Також можна почитати відгуки про будинок і під час його будівництва на форумах мешканців або в соціальних мережах.