Чи є сенс придбання автомобіля з США

Попит породив пропозицію, тому в Україні з'явилося безліч компаній, що займаються підбором і пригоном авто з Америки. Але чи всім варто довіряти, чи всі з них чесні, і чи враховуються збільшення митних зборів та платежів?

Але перш, ніж говорити про конкурентне середовище, для початку давайте розберемося, чому вигідно, або ж невигідно купувати вживані авто з США. До речі, зараз ходять чутки, що уряд хоче заборонити ввіз битих машин з-за океану. На сайті http://www.avtomir.ua ви дізнаєтесь більше про цю проблему.

Чи вигідно купувати авто з США

Переважна більшість машин в США знаходяться в кредиті або лізингу. Якщо власник потрапив навіть в мінімальне ДТП (обдер фарбу з крила), авто виставляється на продаж. Ремонт на місці не роблять ніколи. Тому, що машина застрахована. Американцям вигідніше її продати, а не ремонтувати.

Машини продаються на аукціонах. Початкова ціна дуже маленька. Часто - всього $ 100. Аукціон проходить швидко. Інші покупці, крім вас, можуть навіть не прийти. Або банально пропустити чергу зробити ставку. Тому трапляється, що хороші машини йдуть буквально за копійки.

Схема поставки відпрацьована і гостро. Весь процес, від пригону машини в порт до вивантаження її в Одесі, вже оптимізований. Тому вартість доставки така низька.

Ще пару років тому процес був складним і заплутаним. Тепер все змінилося. У США працюють експерти, логісти та цілі компанії, що займаються супроводом.

Морські перевізники транспортують машини так, що навіть при сильному штормі на кузові не виникає ні подряпини. Навіть оформлення авто в українському порту не займає багато часу, якщо, звичайно, цією процедурою займаються професіонали, а не аматори, які бажають заробити як «в останній раз».

Що потрібно знати при покупці авто з США

Підбір

Саме хвилююче! Спочатку машину потрібно вибрати. Кожен день на страхових онлайн-аукціонах з'являються тисячі пропозицій. Але далеко не всі авто там заслуговують на увагу. Трапляються так звані "ляльки" - повністю розбиті машини, які підлатали тільки для того, щоб зробити фото.

Якщо знати деякі секрети і мати "свою людину" в США, то проблем не виникне. Існує чітка процедура пошуку і відбору, що дозволяє на 100% виключити ймовірність промаху. Можна, наприклад, перевірити машину по CARFAX і скористатися зв'язками, які зведуть до мінімуму ризики покупки потопельників і інших так званих «убитих» авто.

Купівля

Це найцікавіше. Тільки уявіть: майже новенький Кадиллак або Лексус продається дешевше $ 1000! Такі ціни можна знайти на всіх популярних аукціонах - iaai.com, copart.com, manheim.com.

Але в процесі торгів вартість машини може злетіти до небес. Причому, в лічені секунди. Тут потрібно не втрачати час і вміти торгуватися. Іноді доводиться перебрати десяток-другий лотів. Але результат того вартий. Купуєш машину в пристойному стані за копійки. Але знову ж таки - необхідний досвід, інакше є велика ймовірність стати власником металобрухту. З цієї причини доцільно користуватися послугами професіоналів, які регулярно грають на аукціонах і знають всілякі «підводні камені».

Доставка

Найважче - це доставити машину з майданчика в порт. Для цього потрібно наймати спеціальну людину або навіть фірму в США. Без досвіду і зв'язків тут не обійтися. Якщо шукати через інтернет і брати чужого водія (перевізника), то доставка може обійтися дорожче, ніж сама машина.

Навантаження в контейнер теж варто контролювати. Тут перед вами відкривається маса варіантів. Можна взяти цілий 20-футовий Dry Van і заплатити $ 2500. без урахування портових зборів. А можна "підселитися" до інших машин в 40-футовий High Cube і заплатити тільки $ 750. У кожного способу транспортування є свої плюси і мінуси.

Митне очищення

Найнудніше. Якщо у вас готові всі документи, якщо вони зроблені правильно, то навіть у легендарних українських митників не вийде "здерти три шкури". Машину оформлять, зроблять українські документи і можна буде переходити до наступного етапу. В іншому випадку - доведеться попітніти.

Відновлення

Тут починається найголовніше. По-перше, вам потрібен автосервіс, який добре розбирається в американських автомобілях. Вони все-таки істотно відрізняються від європейських і навіть японських. І не тільки милями і галонами замість кілометрів і літрів на спідометрі. Є багато нюансів.

По-друге, вам потрібен автосервіс, який розбирається в проблемах американських машин. Знає, що робити з "утоплениками", як відновлювати биті машини, як налагоджувати роботу систем безпеки (тих же "подушок") після спрацьовування, тощо.