Поради по вибору м'якої іграшки

Всі діти практично в будь-якому віці з радістю грають в м'які іграшки. Як і належить справжнім друзям, вони годують їх, одягають на прогулянку, беруть з собою в подорож, укладають спати і придумують веселі ігри в компанії пухнастих звірів. Крім того, м'які друзі допомагають дитині розвиватися, закладають основи сюжетної гри, формують мовні і пізнавальні навички.

Проблем з вибором м'яких іграшок немає і одночасно - є. Адже полиці магазинів забиті ведмедями, тиграми, кошенятами, бегемотами, слонами, пахвами, рибками - майже всіма відомими науці тваринами в м'якому виконанні. Важливо врахувати якість, інтерес дитини, розмір і образ іграшки.

Скористайтеся простими порадами, як правильно вибрати м'яку іграшку, і сміливо вирушайте на пошуки нового м'якого друга.

  • Якість ворсу. Посмикайте м'яку іграшку за шкірку - довгий ворс не повинен висмикувати. У перший час малюкам краще не пропонувати іграшки з довгим ворсом, адже вони все пробують на смак, а ворсинки неприємно лізуть в очі і в рот і можуть викликати алергію. Найменшим краще вибирати іграшки з органічної бавовни, які не викликають алергії і приємні на дотик.
  • Якість наповнювача. Іграшка повинна бути рівномірно набита синтетичним пухом або, наприклад, органічним кукурудзяним наповнювачем. Усередині іграшки ще можуть бути спеціальні гранули, які допомагають їй сидіти і заодно розвивають дрібну моторику. Дуже важливо перевірити всі шви на іграшці. Вони повинні бути міцні, не повинні ніде розходитися, щоб наповнювач залишався всередині.
  • Барвник і запах. Ніяких неприємних хімічних запахів у іграшки бути не повинно, а барвник повинен бути безпечним і стійким (досить просто потерти іграшку рукою і подивитися, чи не залишилося від фарби слідів).
  • Розмір. У магазинах іграшок можна зустріти плюшевих малюків і величезних м'яких гігантів. Краще вибирати іграшку середніх розмірів. Чималу, щоб дитина (особливо в перший рік життя) не проковтнула її цілком і досить маленьку, щоб іграшка не займала півкімнати, перетворившись на безплідний мішок. З м'якою іграшкою має бути зручно гратися - возити в колясці, укладати спати, садити за обідній стіл і брати з собою в рюкзачок під час подорожі. 10-40 сантиметрів, ось оптимальний розмір м'якої іграшки.
  • Дрібні деталі. Згідно з міжнародними стандартами, малюкам до 3-х років не можна купувати іграшки з будь-якими дрібними елементами, які можуть відклеїтися або відірватися від іграшки (пластикові оченята і носи, гудзики, блискітки, бантики та інші деталі). Вибирайте іграшки з вишитими або намальованими мордочками, без зайвих украшалок.
  • Зовнішній вигляд. Іноді дітям подобаються іграшки кислотних кольорів, з величезними очима або злим оскалом. Повірте, дитина сама швидко від них втомиться. Вибирайте іграшки приємних для ока, спокійних кольорів, не занадто похмурих, щоб зберегти у дитини позитивний настрій в грі. Діти наділяють іграшки своїми емоціями, тому важливо залишити свободу для радості і доброти. Вираз мордочки має бути нейтральним або світитися від посмішки.
  • На ваше прохання, продавець повинен показати сертифікат якості, який підтверджує безпеку іграшки відповідно до міжнародних стандартів. При покупці варто подивитися на ярличок, де зазвичай вказана країна-виробник, матеріал, вікове обмеження і спосіб догляду.
Ось такий чудовий величезний м'який ведмедик стане чудовим подарунком не тільки дитині, але і для дорослих, які бажають хоч інколи поринути в теплі спогади щасливого безтурботного дитинство. Відвідайте магазин coolbear.com.ua, в асортименті якого широкий вибір м'яких іграшок на будь-який смак і гаманець.