Renault показала Dacia Spring Electric - найдешевший електромобіль в Європі

Нещодавно відомий французький автовиробник презентував електромобілі Megane eVision і Dacia Spring Electric. Перший стане прямим конкурентом для VW ID.3, а другий спробує відібрати частину ринку у японського Nissan Leaf, який вже кілька років займає перше місце в рейтингах з продажу електричних автомобілів в Європі.

Компанія не називає точну вартість нових моделей, але, як повідомляє видання Electrek, Dacia Spring Electric буде коштувати в Європі близько € 10 тис. Старт продажів Dacia Spring Electric намічений на весну 2021 року, а дебют Megane eVision відбудеться протягом 2021 року.

Dacia Spring Electric - це невеликий п'ятидверний електромобіль, призначений для поїздок в межах міста. Його дизайн і специфікації - практично повна копія існуючої моделі Renault City K-ZE, яка продається на китайському ринку.

Spring Electrics покладається на один електродвигун на 33 кВт потужністю 44 к.с, обсяг акумуляторної батареї, а становить 26,8 кВт * год, а невелика батарея забезпечує запас ходу до 225 км або до 295 км, в залежності від стандарту - WLTP або WLTP City. Пробіг може бути збільшений на 10% за допомогою режиму Spring Eco. При активації функції, потужність двигуна знизиться до 31 к.с, а максимальна швидкість складе 100 км / ч.

Електромобіль підтримує стандартний набір мультимедійних систем, на кшталт Apple CarPlay і Android Auto, і може використовувати 7-дюймовий монітор для паркування за підтримки радара і двох камер.

Що стосується більш футуристичного хетчбека Megane eVision, то це все ще концепт, але Renault обіцяє представити серійну версію електромобіля в 2021 році. Megane eVision заснований на модульній платформі CMF-EV з одним з найбільш тонких акумуляторних блоків на ринку. Електромобіль отримає двигун на 160 кВт потужністю 215 к.с і акумулятор на 60 кВт * год. Розгін від 0 до 100 км / год займе менше восьми секунд. При цьому замість того, щоб назвати точний запас ходу, представники Renault заявили, що електромобіль зможе проїхати від Лондона до Ньюкасла (450 км) за той же час, що і автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння, включаючи зупинки.

Платформа CMF-EV не обмежиться одним Megane eVision. Renault і її партнери - Nissan і Mitsubishi - планує використовувати технологію в якості основи для лінійки майбутніх електромобілів. Система підходить для установки акумуляторів як вертикально, так і горизонтально, а моторний відсік в ній значно менше, оскільки Renault використовує компактні електродвигуни.

Бажаєте недороге надійне американське авто? На сайті https://www.057.ua/news/2907678/top-5-kompanij-po-prigonu-avto-iz-ssa-v-harkove ви знайдете кращі в Харкові компанії, які займаються пригоном б/у машин з США.