Наручний годинник: як вибрати відповідний дизайн

Сьогодні в каталозі будь-якого великого інтернет-магазину ви знайдете кілька тисяч моделей наручних годинників: від дешевих до дорогого люкса, від класики до найсміливіших дизайнерських рішень. Щоб не загубитися і зробити правильний вибір, ми пропонуємо вам наш невеликий гід-помічник.
5 головних правил вдалого вибору

Вирішальне слово завжди буде саме за вами: не варто слідувати пораді навіть самого популярного і досвідченого експерта, якщо ви відчуваєте, що запропонований варіант не ваш. Замовляйте брендові чоловічі годинники, грунтуючись на своїх відчуттях. Ми пропонуємо 5 простих правил, які допоможуть вам самостійно відшукати ідеальний варіант:

  1. Виберіть матеріал. Циферблати виконують з різних матеріалів - дорогоцінних і не дуже. Використовується титан, золото, платина, срібло. Зустрічаються і моделі з пластику, але вони будуть менш міцними, так що майте це на увазі.
  2. Визначтеся з формою. Купити чоловічі годинники в інтернет-магазині можна будь-яких форм і розмірів: квадратний, круглий або навіть шестикутник. Вибір залежить від стилю і бренду. Новачки схильні до експериментів, так що якщо ви хочете модель унікальної форми, пошукайте її у доступних і менш розкручених виробників.
  3. Підберіть матеріал браслета. Лідери популярності - метал і шкіру. Перший варіант більш міцний і довговічний, зате другий легше адаптувати до розміру зап'ястя - досить пробити пару нових дірочок. Також в годинній індустрії використовується каучук, текстиль і високоміцна кераміка.
  4. Зіставте матеріали і свій гардероб. Шкіра та дорогоцінні метали добре пасують до ділових костюмів, в той час як великі циферблати, каучук або метал характерні для спортивних аксесуарів, яким «світять» сильні навантаження, а значить, і для спортивного одягу.
  5. Виберіть розмір корпусу. Як правило, діапазон для чоловічих наручних годинників - 34-50 мм, точний розмір вказує виробник. Чим більше зап'ястки, тим крупніше варто вибирати циферблат. Відмінності бувають і по товщині, причому тут теж важлива одяг - якщо носити аксесуар потрібно під сорочку з манжетами, вибирайте модель з корпусом товщиною близько 10 мм. Само собою, якщо мова йде про дизайнерські годинники, які не повинні доповнювати діловий костюм, на товщині можна і не концентруватися.
Де краще шукати ідеальні наручний годинник

Якщо ви спробуєте просто походити по магазинах у пошуках тієї самої моделі, можете витратити цілий тиждень, так і не досягнувши результату. У звичайному магазині представлено всього кілька десятків варіантів, тому розгулятися ніде. А якщо ви зайдете в інтернет-магазин, та ще й скористаєтеся фільтром пошуку, вказавши необхідні параметри, то зможете замовити підходящі годинник вже через пару хвилин. Економте час і гроші - переходите на онлайн-шопінг.