Оренда авто: особливості і переваги послуги

Складно уявити собі комфортне пересування в сучасному мегаполісі без особистого авто. У цьому випадку неможливо переоцінити переваги оренди автомобіля.

Особливо актуальний такий вид послуг в умовах великого міста, зокрема Львова, крім місцевих жителів сюди щодня прибуває безліч бізнесменів, туристів, тих, хто знаходиться в місті проїздом. Навіть якщо перебування в місті передбачається короткостроковим, на громадському транспорті пересуватися втомлює і довго, вимушена прив'язка до графіка його руху напружує і руйнує плани. Тому львівянам і гостям міста краще користуватися послугою оренди авто, що пропонується на сайті https://alin.net.ua/ компанії ALIN. Які ж нюанси і переваги має дана послуга?

Мобільність і комфорт

Особливості оренди авто полягає в розмаїтті можливостей, які надають компанії, що спеціалізуються на прокаті транспортних засобів. Подібні послуги набирають дедалі більшу популярність і дозволяють вирішувати безліч різнопланових завдань. Серед можливостей, які відкриває користування сервісом:

  • вигідна і раціональна тимчасова заміна власного автомобіля, що знаходиться на ремонті;
  • швидке і зручне пересування по місту в умовах щільного трафіку;
  • трансфер для ділових партнерів;
  • переміщення вантажів невеликих габаритів;
  • здійснення сімейних виїздів на природу;
  • проведення екскурсій;
  • тестування моделі авто, планованої для придбання.

Як правило, ознайомитися з тарифами, умовами та іншими особливостями оренди авто можна, відвідавши сайт обраної компанії.

Що потрібно знати про оренду автомобіля, перш ніж укласти договір?

Умови прокату

Існує думка, що отримавши ключі від машини, орендар може робити з нею все, що завгодно. Насправді для клієнтів прокатних компаній існує ряд правил і обмежень. Що потрібно знати, підписуючи договір оренди на авто:

  • вартість послуги залежить від обраної моделі, класу;
  • підписати договір можна на будь-який зручний термін (від доби до декількох місяців);
  • договором передбачено обмеження добового пробігу (плануєте їздити більше - замовляйте автомобіль з безлімітним тарифом);
  • повертати машину потрібно своєчасно (при затримці на 2 години і більше потрібно буде сплатити додаткову добу оренди);
  • послуги платних парковок і паливні витрати у вартість оренди не входять.

Самостійно доведеться оплачувати штрафи за неправильне паркування або порушення правил. Їх відшкодування повністю лежить на орендарі, тому рекомендуємо бути законослухняним і акуратним водієм.

Ще одна порада: ознайомтеся з умовами страхування. Дотримуючись договору, при викраденні авто або нанесенні ушкоджень клієнти ризикують лише заставною сумою. Якщо прокатне авто потрапило в ДТП з вини іншого учасника руху, гроші зовсім не стягуються. А ось якщо машину ви передали сторонній особі або сіли нетверезим за кермо, страхове відшкодування і матеріальна відповідальність ляже саме на орендаря.

Поради для тих, хто збирається орендувати авто

Якщо ви вперше збираєтеся в подорож на орендованій машині, то вам варто прислухатися до порад бувалих автотуристів:

1. Вартість прокату за авто на добу залежить від загальної тривалості терміну оренди. Чим він довше, тим менше вам доведеться заплатити за один день користування машиною.

2. При бронюванні автомобіля уточніть, які документи потрібно мати на руках при отриманні машини. До стандартного набору для оренди машини в Україні зазвичай входять водійські права, паспорт і банківська карта для оплати. За кордоном можуть попросити пред'явити ще й квиток на зворотний рейс і інші документи.

3. Взяти авто напрокат за кордоном і в Україні може тільки людина, якій вже виповнився 21 рік. У той же час в залежності від категорії машини мінімальний вік водія може бути вище, а з тих, хто молодше 25 років, може стягуватися додатковий збір. 

4. У деяких країнах можуть відмовити в оренді авто тим, у кого стаж водіння менше одного року.

5. Зазвичай туристу видають авто з повним баком, тому водій повинен знати, що повернути машину він також зобов'язаний тільки після заправки (інакше доведеться додатково розщедритися). Про всяк випадок варто зберегти чек з заправної станції. При отриманні автомобіля в прокат потрібно також уточнити вид палива.

6. Ідеальний варіант, коли доступна послуга one way. Тоді автомобіль можна повернути в іншому місті або навіть в іншій країні за помірну доплату, і вам не треба буде повертатися туди, де транспортний засіб було взято напрокат.

7. Якщо припускаєте виїжджати за межі країни, наприклад, в Європі, то уточніть, які держави можна відвідувати на автомобілі, взятому в оренду. Справа в тому, що в'їзд в ряд країн може бути заборонений, або за можливість здійснювати такі поїздки доведеться доплатити.