Усе про Чорну П’ятницю

Давно мрієте придбати сукню, яка не виходить у вас з голови ні на мить, але ціна кусається? Щодня ходите повз вітрину з красивою сумкою, яку поки що не можете собі дозволити? Не поспішайте засмучуватись.

Вже зовсім скоро у всіх магазинах нашої країни стартує Чорна П’ятниця. Це час, коли улюблені товари можна буде придбати з шаленими знижками та суттєво зекономити. Про те як вигідно купити речі на розпродажі поговоримо сьогодні у статті.

Що таке Чорна П’ятниця?

Чорна П’ятниця — це грандіозний розпродаж, на якому можна придбати абсолютно все: від одягу до побутової техніки. І на все це українським покупцям обіцяють великі знижки – у деяких місцях навіть до 70%. Термін Чорна П’ятниця прийшов до нас зі Сполучених Штатів Америки. Там цей день стає початком новорічних ярмарків та різдвяного розпродажу. А як же проходить Чорна П’ятниця в Україні? Як правило це кілька днів знижок вкінці листопада, де кожен охочий може придбати речі зі знижками. В основному такі знижки складають не більше 50%. Більш масштабний розпродаж стартує в грудні напередодні новорічних свят.

У Чорну П’ятницю магазини ставлять знижки в основному на демісезонні речі, або вбрання з минулих колекцій (якщо мова йде про одяг). Рідше можна побачити знижку на актуальні речі з нових колекцій.

Як правильно закуповуватись в чорну П’ятницю?

Чорна П’ятниця може обернутися не лише вдалим шопінгом, а може бути неприємним розчаруванням. Для того щоб не стати жертвою маркетингових маніпуляцій потрібно все ретельно спланувати. Перед тим як іти за покупками завжди складайте список. Якщо купуєте одяг, уважно огляньте свій гардероб та внесіть до списку речі які дійсно вам потрібні.

За місяць до настання Чорної П’ятниці проаналізуйте ціни на ті речі які збираєтесь купити. Можна навіть виписати їх на листочок прямо в магазині. Вивчивши ціни у вас буде прекрасна нагода зрозуміти яку реальну знижку пропонує продавець. Ще краще якщо ви поміряєте те що хочете купити за кілька днів до настання знижок. Тоді вам не доведеться в похапках шукати необхідний розмір під час розпродажу. Повірте, в такі дні в магазинах нема яблуку де впасти!

Після того як зробите покупки ніколи не зривайте з речей цінники одразу в той же день. Спершу переночуйте ніч. Зранку поміряйте все на «свіжу голову» і лише тоді приймайте рішення чи варто залишати усе собі, чи може від чогось відмовитись.