Що потрібно знати про годівлю собак консервами

Багато власників собак вважають за краще кормити свого чотирилапого улюбленця вологим кормом, і мають рацію, адже зараз в магазинах можна зустріти вражаючий асортимент якісного поживного жарчування, та самі собаки їх просто обожнюють.

Вибираючи такий корм, ви можете купити для свого улюбленця не тільки соковиті м'ясні шматочки в желе або соусі, а й ніжні паштети, та інші смаколики. В інтернет-магазині https://101dalmatin.com/sobaki/konservy представлені різноманітні формули від відомих виробників Royal Canin, Baskerville, Belcando, Profain, Purina, та інших. Але перш ніж відправитися на онлайн-шопінг, вам потрібно дізнатися важливу інформацію про цей вид продукції.

Загалом, всі консерви діляться на 4 основні класи:

  • Економ - найдешевші, можна купити в будь-якому супермаркеті, але на цьому їх переваги закінчуються. Вони містять надзвичайно мало м'яса, трохи субпродуктів невідомого походження (в тому числі і перемелені кістки і шкіру), основна маса досягає зерном, смак досягається за рахунок смакових і ароматичних добавок.
  • Середній клас - доступні, але вже корисніші консерви із середньою кількістю м'яса, якіснішими субпродуктами і без «хімії».
  • Преміум - досить дорогий вологий корм, що містить добірне м'ясо, якісні субпродукти (серце і інші), зазвичай прямо вказуються на упаковці, зернові культури або рис як джерело вуглеводів (енергії) і корисні добавки: вітаміни і мінерали.
  • Супер преміум - найякісніші вироби з ретельно вивіреним балансом всіх необхідних речовин і добірними інгредієнтами. У них міститься близько 40-50% м'яса.

В ідеалі потрібно годувати свого чотириногого друга консервами супер преміум класу, але через ціну дозволити їх собі можуть лише деякі господарі. Для максимальної економії ми можемо порадити до придбання корм середнього класу. Нехай він і не володіє ідеальним складом, але шкоди тварині точно не принесе.

Особливості годування собак вологим кормом

  • Давайте тварині їжу як мінімум два рази на день. Цуценята повинні їсти набагато частіше.
  • Вологі корми зручні тим, що вони відразу розподілені по порціях, які мають оптимальний обсяг для годування собаки певного віку, ваги, особливостей здоров'я. Тому вам не потрібно підраховувати, скільки шматочків м'яса покласти в мисочку вашого улюбленця.
  • Вологі і сухі корми в раціоні можна комбінувати. Наприклад, на сніданок годуєте вихованця сухими гранулами для чищення та зміцнення зубів, а на вечерю пропонуйте йому ароматні консерви в натуральному бульйоні. Однак не можна змішувати ці види корму в одній мисочці або просто давати їх собаці в один і той же час.
  • Немає нічого страшного в тому, щоб годувати свого улюбленця все життя тільки одним видом корму, наприклад, вологим. Травна система домашньої тварини досить тендітна, і їй важко перебудовуватися з одного типу продукції на інший. Для собаки зміна структури корму буде додатковим стресом і може викликати алергію. Краще експериментуйте з різними смаками консервів однієї лінійки.
  • Не варто поєднувати формули від різних виробників. Якщо немає необхідності, то не потрібно міняти корм одного бренду на корм іншого.
  • При виборі консервів краще віддати перевагу повнораціонні вологі корми від виробників зі світовим ім'ям, які стосуються преміум або супер преміум класу.
  • Лікувальні вологі корми може прописати тільки лікар.
  • Завжди забезпечуйте вихованцеві доступ до чистої, свіжої води.

Якщо собака активна, здорова і не страждає від алергічних реакцій, то ви вибрали правильний корм!