Актуальні трендові кольорові рішення для міжкімнатних дверей

Міжкімнатні двері - це не просто функціональна конструкція, покликана захищати від протягу, сторонніх звуків і запахів, цікавих очей. У сучасному житлі двері виступають важливим елементом інтер'єру, що забезпечує цілісний і естетичний зовнішній вигляд.

З цієї причини важливо приділяти увагу не тільки конструкції моделі міжкімнатних дверей, але і забарвленням дверного полотнє. Остання повинна вписуватися в загальний дизайн і атмосферу будинку, створювати відчуття комфорту і затишку.

Які кольори актуальні

Напрямки дизайну інтер'єру міняються щороку, тому встигнути за ними вкрай складно. Проте, популярними завжди залишаються класичні відтінки, які вписуються в будь-який інтер'єр і поєднуються з різними стилями. До речі, в Києві стильні, функціональні міжкімнатні двері по доступній ціні пропонує компанія «Дверний Дім».

Класикою жанру завжди були і залишаються білі і бежеві кольори міжкімнатних дверей. В цьому році в моді буду ніжно-сірі тони, айворі, а також класика - «бук» та «ясен».

Примітно, що світле дверне полотно дозволяє візуально збільшити обсяг кімнати, а також створює ефект нарядності, легкості, витонченої розкоші. Психологи стверджують, що м'які світлі тони позитивно впливають на психологічний стан і емоційний фон мешканців.

Для того щоб світле полотно заграло по-сучасному, замовте двері з додатковими елементами на зразок бордюрів, візерунків, фактурних ліпок, скляних вставок, вантажних ручок і т. д.

Темні тони завжди будуть в тренді завдяки своїй практичності і широкому вибору відтінків. Так, зараз знову входять в моду темний дуб, венге, каштан і класичний чорний. Приміщення з темними міжкімнатними дверима виглядає дорого, сміливо і презентабельно. Такі тони вибирають бізнесмени, які оформляють квартири і будинки в стилі мінімалізм або модерн.

Додамо, що темні тони, на відміну від світлих, візуально зменшують кімнату або кабінет. Не варто замовляти темні міжкімнатні двері в погано освітлюються і маленькі приміщення.

У американських і європейських дизайнерів популярними залишаються двері нейтральної та холодної колірної гами (кремовий, сірий, айворі, вибілене дерево і т. д.). При цьому двері можна не поєднуватися із загальним стилем або елементом інтер'єру. Але щоб колір дверей не вибивався із загальної картинки, приміщення декорують широкими плінтусами, бордюрами і лиштвами в тон полотна. Завдяки єдиній кольоровій лінії міжкімнатні двері прекрасно вписується в загальну стилістику.

До слова, зарубіжні дизайнери можуть вдаватися і до змішаних прийомів, незвично поєднуючи міжкімнатні двері з елементами інтер'єру, наприклад, сходами або віконними рамами.

Як і з чим поєднувати відтінок міжкімнатних дверей

Тривалий час міжкімнатні двері було прийнято вписувати в загальну картину ремонту для гармонійного поєднання. Зараз, коли на ринку представлений широченний асортимент дверей різних матеріалів, фактур і відтінків, можна підбирати їх під окремі елементи інтер'єру. З точки зору дизайну правильним поєднанням дверей буде з підлогою, стінами, меблевої гарнітурою.

З підлогою

Господарі житлового або офісного приміщення нерідко підбирають двері під відтінок ламінату або лінолеуму, рідше - ковроліну і плитки. Але тут необхідно враховувати нюанси. Наприклад, якщо стеля в кімнаті світлий, а підлогове покриття темне, то двері краще купувати середньої колірної гами, згладжуючи стилістику, створюючи перехідні тони.

У моді нині поєднання паркету або лінолеуму в рудій або червоній кольоровій гамі з міжкімнатними дверима під червоне дерево. Під світлі відтінки плитки та ламінату відмінно підходить двері кольору айворі, вільхи, ясена або бука.

І ще один важливий момент. Якщо двері розділяють кімнати, у яких за кольором відрізняються підлогові покриття, то необхідно грамотно підбирати плінтуса і лиштви. 

Із стінами

А тут дизайнери радять сміливо експериментувати. Міжкімнатні двері відмінно поєднуються при повній відповідності кольору шпалер або фарби з відтінком матеріалу полотна. Але в моді яскраві і нестандартні рішення, контрасти. Відмінність дверей на один-два тони від шпалер буде цікавим рішенням і створить певний настрій.

З меблевою гарнітурою

Дизайнери рекомендують повністю поєднувати відтінки меблевого і дверного полотна. Тим не менше, актуальним рішенням є шпоноване покриття дверей, яке має два відтінки з різних сторін. Це дозволяє вписати виріб одночасно в 2 приміщення, які різко відрізняються за стилем та кольоровою гамою.